Львівщина приступила до сівби озимих зернових

Новини 08 Вересня, 2018 70

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Сівба почалася на тиждень пізніше, ніж минулого року

Перші дев`ять областей в Україні приступили до посівної кампанії озимих зернових під урожай 2019 року, яка почалася 5 вересня – на тиждень пізніше, ніж минулого року, повідомляє УНІАН з посиланням на ”Украгроконсалт”.

«Станом на 5 вересня до сівби озимих зернових культур під урожай-2019 приступили дев`ять областей України: Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Сумська, Харківська, Івано-Франківська, Львівська та Чернігівська», – йдеться в повідомленні.

Експерти відзначають, що цього року посівна компанія почалася на тиждень пізніше, ніж 2017 року, але, незважаючи на це, темпи посівної випереджають торішні на 16%.

Крім того, повідомляється, що озимими зерновими цього року планується засіяти на 32,9 тис. га менше, ніж минулого. При цьому посівні площі під озимою пшеницею порівняно з минулим роком планується збільшити на 32,8 тис. га. Посівні площі озимого ячменю і жита цього року скоротяться на 54 тис. га і 13,6 тис. га, відповідно.

У структурі посівних площ озимих зернових цього року на частку озимої пшениці та тритикале доводиться 85,8%, озимого ячменю – 12,1% та озимого жита – 2%, відзначили експерти.

Як повідомлялося, минула зима стала найуспішнішою для перезимівлі озимих культур в Україні за всю історію спостережень.

Втрати озимих зернових культур під урожай 2017 року становили 0,4% від площі посіву, що стало мінімальним показником для України за останні 10 років.

Коментарі

Позначки: