«Львівобленерго» за мільйонні борги відключить електроенергію у військовому містечку на Яворівщині

Новини 11 Лютого, 2019 92

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Будинкоуправління Яворівської КЕЧ на Львівщині залишиться без електроенергії через борг понад 1,1 млн грн.

Про це повідомили у прес-службі ПрАТ «Львівобленерго».

Як зазначається у повідомленні, 12 лютого буде припинено електропостачання будинкоуправління Яворівської КЕЧ у зв’язку із заборгованістю за електроенергію на суму 1 млн 139 тис. грн.

Попередження про припинення електропостачання енергетики вручили БУ Яворівської КЕЧ 5 лютого. Борги будинкоуправління накопичені ще у 2018 році. «Львівобленерго» неодноразово інформувало БУ Яворівської КЕЧ про необхідність сплати за електроенергію і про відключення згідно із законодавством у разі відсутності розрахунків.

«Загалом проблема електропостачання  відомчих будинків Яворівської КЕЧ «тягнеться» вже більше десяти років і жодним чином не вирішується. Заручниками бездіяльності керівництва будинкоуправління знову стають люди. Адже питання вирішив би перехід мешканців на прямі розрахунки за електроенергію. Для цього необхідно здійснити розділ загальнобудинкового обліку будинків КЕЧ і укласти договори мешканців з електропостачальником.  Процедуру розділу може розпочати і здійснити тільки власник (балансоутримувач) багатоквартирного будинку — в даному випадку це будинкоуправління.  Зі своєї сторони «Львівобленерго», зважаючи соціальний статус  мешканців військового містечка, йде назустріч і не вимагає замінювати прилади обліку електроенергії на нові. Розділ обліку можна буде провести з допомогою наявних працездатних лічильників, встановлених у будинках КЕЧ, які в перспективі «Львівобленерго»  замінюватиме за власний кошт.  Однак жодних дієвих заходів у цьому напрямку з боку БУ Яворівської КЕЧ досі не вжито», – зазначається у повідомленні.

Також наголошується, що «без розділу обліку електроенергії мешканці військового містечка не мають можливості користуватись передбаченими державою пільгами при оплаті за світло».

 

Коментарі

Позначки: , ,