«Львівобленерго» інформує: з 1 грудня юридичні споживачі подаватимуть показники лише онлайн

Новини 06 Червня, 2018 456

Фото ілюстративне

З 1 грудня 2018 року, ПрАТ «Львівобленерго» змінює порядок подання показників для юридичних споживачів, що пов‘язано із введенням у дію нового законодавства.

Як розповів сьогодні, 5 червня, під час прес-конференції директор з маркетингу ПрАТ «Львівобленерго» Андрій Скрипник, раніше кожен юридичний споживач мав свій розрахунковий день – тобто день, коли потрібно було подати показник електролічильника. Це могло бути 10, 12, 17 або будь – яке інше число місяця.

«Зараз новими «Правилами роздрібного ринку електричної енергії» та «Кодексом комерційного обліку електричної енергії», які затверджені НКРЕКП, визначено: показник юридичні споживачі повинні подати впродовж трьох календарних днів після закінчення розрахункового місяця, тобто з 1 до 3 числа включно наступного місяця», — розповів Андрій Скрипник.

Також він наголосив, що раніше юридичні споживачі подавали показники особисто, відвідуючи відповідне районне відділення чи відділ розрахунків, або дистанційно через онлайн-сервіс «Персональний кабінет». Згідно з новим законодавством, з 1 грудня цього року компанія не прийматиме від юридичних споживачів показники наручно, при особистому прийомі, а виключно через сервіси подачі показників, йдеться про «Персональний кабінет» info.loe.lviv.ua.

«Також цього року запрацюють інші зручні сервіси подачі показників для юридичних споживачів — через електронну пошту, SMS-повідомленням. Над впровадженням  цих сервісів зараз активно працює дирекція Інформаційних технологій ПрАТ «Львівобленерго», – зазначив начальник відділу технічного аудиту Товариства Олег Пастернак.

У «Львівобленерго» також наголосили, що «юридичним споживачам, які не подаватимуть показники через онлайн-сервіси після 1 грудня 2018 року, згідно з новим законодавством, нараховуватимуть за електроенергію за середньодобовим споживанням, визначеним на основі його попередніх показників».

Довідка. Зміни у відносинах клієнтів та енергопостачальників — це початок нововведень, які очікують споживачів у зв’язку із реформуванням енергетики в Україні і впровадженням нового законодавства: Закону України «Про ринок електричної енергії», затвердженних НКРЕКП «Правил роздрібного ринку електричної енергії», «Кодексу комерційного обліку електричної енергії», «Кодексу систем розподілу».

Коментарі

Позначки: , ,