Львів`яни проголосували проти сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13 (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 18 Липня, 2018 441

Ввечері 18 липня у Львові відбулись громадські слухання щодо будівництва сміттєпереробного комплексу на вулиці Пластовій, 13, що на території очисних споруд Львівводоканалу.

Слухання ініціювали самі мешканці, конкретно Личаківського та Шевченківського районів Львова.

Враховуючи неналежну організацію події, слухання довелось проводити просто неба й воно розтягнулось у часі.

Попри всі суперечки та труднощі, мешканці заявили про готовність довести справу до кінця й таки змогли проголосувати.

У підсумку: 325 з 352 зареєстрованих учасників проти будівництва, 4 – за,  1 – утримався.

Мешканці також заявили присутнім представникам влади та журналістам, що не проти будівництва сміттєпереробного заводу, але категорично проти його зведення у районі, де й так функцінує не один десяток промислових підприємств, що вже негативно впливає на якість повітря та води у районі.

Також активісти наполягали на тому, що запропонований проект є застарілим і таким, що не відповідає сучасним європейським нормам та вимогам.

На думку містян, міська та обласна ради мають прийти до іншого спільного рішення щодо ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу.

Нагадаємо, тендер на розроблення проектно-кошторисної документації для будівництва сміттєпереробного заводу у Львові оголосили 19 лютого. У квітні депутати погодили кредит ЄБРР на 25 млн євро для будівництва заводу. Роботи планували розпочати у другій половині 2018 року.

Коментарі

Позначки: , ,