Як у Садового знову відклали впровадження електронного квитка (ВІДЕО)

Новини 25 Вересня, 2018 174

За орієнтовними підрахунками, користуватись е-квитком у Львові можна буде в кінці 2019-2020 роках

Сьогодні, 25 вересня, у стінах Львівської міської  ради відбулась прес-конференція на тему: «Організація І-го етапу впровадження електронного квитка — запит і оцінка технічних пропозицій тендерного процесу. Презентація розробленої візуалізації бренду «ЛеоКарт».

Участь у заході взяли: директор ЛКП «Львівелектротранс» Олег Береза; директор ЛКП «Львівавтодор» Роман Познанський; начальник відділу автоматизованої системи оплати проїзду ЛКП «Львівавтодор» Сергій Журбенко; дизайнер Олег Стець.

Вже в кінці жовтня Львівська міська рада розпочне перший етап тендеру для компаній, які хочуть встановлювати автоматизовану систему оплати проїзду у львівському транспорті.

Щоправда, переможця буде обрано та ологошено у квітні наступного року, через що впровадження е-квитка у Львові можливе не швише ніж за 18 місяців.

За орієнтовними підрахунками, користуватись е-квитком у Львові можна буде в кінці 2019-2020 роках.

«Для мешканців міста будуть абонементи. Це буде можливість користуватися транспортом безлімітно протягом місяця, шести місяців або всього року. Разова поїздка залишається. Вона буде на певний час – на 60-70 хвилин з можливістю пересідати у різний транспорт. Платити можна буде як з транспортної картки, так і з банківської, з мобільного телефону або на веб-сайті за допомогою QR-коду», – розповів Сергій Журбенко.

Також відомо, що придбати квиток у водія буде можливо, проте, його вартість буде значно вищою.

Окрім квитка для разової поїздки діятимуть і абонементи на  30, 180 та 365 діб. Абонементи передбачатимуть безлімітне користування громадським транспортом протягом визначеного часу. Як приклад, вартість місячного абонементу коштуватиме менше вартості 50 поїздок.

Також очікується, що діятимуть тарифи агрегації: тариф на добу – після третьої поїздки кожна наступна безкоштовна; тариф на місяць – після 60 поїздки кожна наступна безкоштовно; зональні тарифи, вартість яких відрізнятиметься. Наразі планується запровадження двох тарифів: місто та
близьке передмістя.

Нагадаємо, кредитне фінансування впровадження е-квитка на 10 мільйонів євро підписали 17 листопада 2016 року. Тоді ж обрали консультанта, який допомагає впроваджувати проект – це австрійська компанія iC consulenten.

У березні 2018-го року планували підписати офіційну угоду з переможцем, втім тоді повідомили, що впроваджуватимуть е-квиток не раніше першої половини наступного року.

Коментарі

Позначки: , ,