Львів`ян та гостей міста запрошують сьогодні разом відзначити уродини Івана Франка

Новини 27 Серпня, 2018 112

Сьогодні вранці, 27 серпня, у день народження видатного Каменяра, відбулось покладання квітів до підніжжя пам`ятника.

З цієї нагоди біля Франкового університету представники влади, громадськості, студентського середовища поклали квіти до пам’ятника Великого українця. Опісля відбулось громадське віче.

«Іван Франко – це особистість, яка у свій спосіб боролась і виборювала українську мову, Україну, говорила про потужну українську націю в непростий час. І сьогодні постать цієї видатної людини об’єднує всю українську націю і народ. Зараз ми маємо унікальну можливість розбудовувати і будувати саме ту державу, про яку мріяв та яку описував у своїх творах Іван Франко. І в цій боротьбі нам важливо усвідомити, що від кожного з нас залежить те, в якій країні ми надалі будемо жити, її майбутній розвиток. Будьмо мудрі та уважні, і, як говорив Великий Каменяр: «Довго нас недоля жерла, досі нас наруга жре, та ми крикнім: ще не вмерла, ще не вмерла і не вмре!»,- зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

А о 15 00 та 16 00 у Домі Франка відбудеться тематична екскурсія-забава для дітей та святковий концерт за участі Оксани Мухи, Дмитра Кацала та етногурту “Жива”.

 

Коментарі

Позначки: , , ,