Львів під прицілом «мінерів»: на телефон «швидкої» повідомили про вибухівку на вокзалах міста

Новини 13 Червня, 2018 75

Фото ілюстративне. Джерело: "Голос Карпат"

У Львові сьогодні, 13 червня,  вночі шукали вибухівку на двох ключових вокзалах міста: залізничному та автобусному. Повідомлення про закладені вибухові пристрої надійшло на телефон служби швидкої медичної допомоги «103».

Як повідомили у департаменті цивільного захисту Львівської ОДА, 13 червня, о 01:45, на телефон диспетчерської служби «103» надійшло анонімне повідомлення про замінування центрального залізничного вокзалу Львова (площа Двірцева, 1) та центрального автовокзалу Львова (вул. Стрийська, 109).

Вимог, виконання яких могло б відвернути вибухи, не висувалось.

На місцях працювали основні підрозділи сил цивільного захисту області і міста. Місця подій були огороджені, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

На час обстеження з автовокзалу було виведено 11 осіб у тому числі працівників, із залізничного вокзалу близько 400 осіб у тому числі  працівників.

Спеціалістами вибухово-технічного управління і кінологами, після проведеного обстеження приміщень вокзалів та прилеглої до них території – вибухових пристроїв виявлено не було.

О 04:11, пошукові роботи завершено, відновлено звичну роботу вокзалів.

Проводяться заходи по встановленню особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

Як повідомлялося, співробітники управління СБУ у Львівській області встановили, що неправдиві повідомлення про закладену вибухівку на території бізнес-центрів Львова надходять з території Російської Федерації. Оперативники спецслужби спільно з працівниками Нацполіції з`ясували, що всі листи надходили з мережі російського інтернет-провайдера Теле2. ІР-адреса «телефонного терориста» зареєстрована в місті Омськ Російської Федерації.

За останні два тижні (кінець травня – червень) на електронну адресу «Гарячої лінії Львова» надійшло близько 30 повідомлень про закладені вибухові пристрої у бізнес-центрах Львова. У всіх випадках інформація не підтвердилася.

За фактами повідомлень відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками).

 

Коментарі

Позначки: , , ,