Львів і Винники засипало снігом (ФОТО)

Новини 16 Грудня, 2018 869

Сквер "На валах"/Так люблю той Львів, що бракує ми слів

У Львові сьогодні, 16 грудня, засніжило.

Як повідомляє на своїй сторінці у Facebook керівник прес-служби Львівської міської ради Христина Процак, комунальні служби міста працювали всю ніч, на ранок розчищені основні магістральні дороги, тривають роботи по внутріквартальних дорогах та хідниках.

Скриншот/ Facebook

«Станом на ранок працювало 74 одиниці снігоочисної техніки, використано для посипання 609 м куб суміші», – інформує Христина Процак.

Фото: Facebook/Христина Процак

У Головному управлінні ДСНС у Львівській області повідомили, що на території області 16 грудня очікуються місцями пориви південно-східного вітру 15 – 20 м/с, хуртовини. Подекуди налипання мокрого снігу. Місцями сильний сніг та мокрий сніг. На дорогах ожеледиця.

Користувачі соцмереж діляться фотографіями  засніженого Львова, міста Винники та передмість.

Сквер “На валах”/Так люблю той Львів, що бракує ми слів

Мальовниче містечко Винники взимку/Так люблю той Львів, що бракує ми слів

Мальовниче містечко Винники взимку/Так люблю той Львів, що бракує ми слів

Мальовниче містечко Винники взимку/Так люблю той Львів, що бракує ми слів

Мальовниче містечко Винники взимку/Так люблю той Львів, що бракує ми слів

17 грудня з ранку і до самого вечора у Львові небо буде вкрите хмарами. Вранішній дрібний сніг удень посилиться і продовжуватиме йти до самого вечора.

Про це повідомив сайт Sinoptik.ua, інформує “West news”.

Температура повітря – 1-3 градуси морозу, але відчуватиметься вона, як 5-9 градусів морозу, тиск – 736-741 мм, вологість – 89-94, вітер 2,3 -4 м/сек.

За останні 130 років 16 грудня найтепліше було у 1989 р. – 7,5 градуса тепла, а найхолодніше у 1997-му – майже 19 градусів морозу.

Народний прогноз на 16 грудня такий: вшановують пам’ять преподобного Івана Мовчальника. У народі цей день називали Днем Світової Німоти і радили якомога менше розмовляти та розповідати про себе, щоб уникнути безглуздих пліток. Для цього дня є цікава прикмета: якщо сніг падає на талу землю, то людям важко буде жити, а на мерзлу — легше. Якщо цього дня вітер дме з півночі, то вважалось, що будуть великі морози.

 

 

 

 

Коментарі

Позначки: ,