Луценко повідомив, хто пропонував хабар львівським поліцейським

Новини 12 Січня, 2019 42

Фото: ГУ Нацполіція у Львівській області

На Львівщині затримано директора підприємства, який намагався дати поліцейським 2 тис. дол. хабара за непритягнення до відповідальності через розкрадання коштів, виділених на ремонт доріг.

Як повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області,  керівник одного з підприємств намагався передати неправомірну вигоду у сумі 2 тис. доларів працівникам Управління захисту економіки у Львівській області за непритягнення його та його дружини до відповідальності у кримінальному провадженні, відкритому за фактами розкрадання бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт автодороги.

Під час досудового розслідування у раніше відкритому кримінальному провадженні щодо службового підроблення та розкрадання коштів місцевого бюджету в сумі близько 500 тис. грн правоохоронці встановили причетність до скоєння цих кримінальних правопорушень директора підприємства, яке безпосередньо виконувало заплановані ремонтні роботи, його дружини, котра є директором та засновником підприємства-субпідрядника, а також інших осіб.

Директора підприємства правоохоронці затримали у закладі громадського харчування у Львові під час передачі усієї суми хабара.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст.369 (пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років із штрафом від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та з конфіскацією майна або без такої.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що прокуратурою Львівської області разом з підрозділами Нацполіції припинено спробу надання неправомірної вигоди 2 тис. дол. працівникам поліції за непритягнення до кримінальної відповідальності ділків ТОВ «Галшляхбуд» і «Галицькі дороги».

Скриншот/Facebook

За інформацією Юрія Луценка, підприємці підозрюються в розкраданні 245 тис. грн під час капітального ремонту автодороги в Дрогобицькому районі Львівщини.

 

Коментарі

Позначки: , , ,