Льодяний колапс у Львові: у лікарнях сотні травмованих (ВІДЕО)

Новини 24 Листопада, 2019 5 986

Фото: "Народна правда"

Понад 50 аварій і майже 300 травмованих пішоходів – і це лише попередні цифри

Понад 50 аварій і майже 300 травмованих пішоходів – і це лише попередні цифри. Ожеледиця на Львівщині паралізувала автомобільний і авіаційний рух, а ранковий дощ за мінусової температури в одну мить скував кригою дороги і тротуари.

Як пише «Четверта студія», про це йдеться у сюжеті ТСН.

Дорогу-ковзанку автомобілі об’їздять узбіччям – такі кадри вранці 23 листопада знімали та викладали у соцмережі львів’яни.

“Машини, я бачу, під горку взагалі не їдуть”, – коментує відео Олександр Клімов. Швидкість машин, які їдуть на аварійках, не перевищує 20 км/год. Згодом приватний і громадський транспорт взагалі зупиняється: шляхи заблоковані – аварія за аварією. Деякі машини зносить з дороги, а копи, які оформляють ДТП, падають на асфальт.

І це лише попередні цифри. Ожеледиця на Львівщині паралізувала і автомобільний, і авіарух. Ранковий дощ за мінусової температури в одну мить скував кригою дороги і тротуари.

«Як боляче буває, коли місто перетворюється на ковзанку, ТСН відчула на собі», – повідомляє кореспондент ТСН Наталка Волосацька.

Ковзають і пішоходи – травмпункти переповнені. Черги з жертв ранкової ожеледиці стоять на рентген і до травматологів. Забої, переломи, розтягнуті зв’язки – лише за півдня в одному з травмпунктів прийняли 80 пацієнтів. Пані Юлія вже вдруге чекає на рентген, щоб подивитися, чи добре склали кістки. “Я вийшла з будинку, не встигла крок зробити, як зразу послизнулася. Я того не очікувала! Ну, складний перелом”, – каже вона. Щоб прийняти всіх пацієнтів, медики викликали додатковий персонал. “В основному, кінцівки верхні і перелом плечових кісток. Ожеледиця не розбирає – є старші люди, є і молоді”, – коментує ситуацію завідувач міського травмпункту №1 Олександр Рудковський.

Дощ почав падати о 6:00 ранку і при -2 С миттєво утворився тонкий шар льоду. У мерії кажуть, що одразу кинулися долати наслідки негоди, залучили майже 2 тисячі двірників і три десятки одиниць техніки. Передбачити ожеледицю, запевняють, не могли. “Якихось попереджень управління надзвичайних ситуацій області у нас не було, тому ми користувалися даними, які є в інтернеті. В інтернеті таких даних, що будуть якісь такі опади, чи буде дощ, не було. Тому коли вже побачили, що падає дощ, оперативно відреагували”, – запевняє заступник міського голови Львова Ірина Маруняк.

Від ранку і майже до полудня не працював львівський аеропорт. Через ожеледицю літак викотився за межі злітної суги, і це стало причиною затримки рейсів. На летовищі зібралися сотні пасажирів, вони обурені і розгублені. “Я змушений пересісти на залізничний транспорт, зараз їду на залізничний вокзал, щоб потрапити до Кракова”, – каже Остап Вергун. Пасажирів, які мали летіти на Краків, садять у автобус і везуть на кордон, інших селять у готелі та міняють квитки на інший день. Людей, літак яких вранці заблокував злітно-посадкову смугу, відправили до столиці увечері, рейси на Краків і Стамбул пересли на неділю.

Відео: “Варта 1”

Або Садового нарешті посадять або він всіх повбиває своєю безгосподарністю. Обережно дуже сильна ожеледь.

Опубліковано Іваном Спринським Пʼятниця, 22 листопада 2019 р.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,