Курортний Трускавець перетворився на суцільний торговий центр, – соцмережі

Новини 25 Травня, 2019 428

Фото: "Джерела Трускавця"

У Трускавці стихійна торгівля заполонила центр курорту, торгують де можуть і всім, чим душа бажає! Мешканці обурені, а поліція та влада – не помічають.

Як повідомляють “Джерела Трускавця”, трускавчани  реагують на це явище активно – у соціальних мережах постійно з’являються фото, які свідчать про протиправні дії осіб, що без жодних дозволів і погоджень торгують у курортному парку, біля пам’ятника С. Бандері, на вул. Стебницькій біля продуктового ринку.

Дивна річ, але місцеві правоохоронці стихійних торговців не помічають, відповідно, не вживають жодних заходів.

– Це ганьба і беззаконня. Стихійна торгівля, очевидно без сплати податків державі. Може якась сплата йде у кишені тих, хто закриває на це очі, – прокоментувала у соцмережі Фейсбук трускавчанка Галина Шиманська фотографію, на якій торговці облюбували собі місце біля церкви Св. Миколая.

Це фото виставила Олександра Олійник, додавши риторичне запитання: Як ви вважаєте це прикрашає наше місто, додає йому іміджу!?

– Ганьба для будь-якого міста, для курорту взагалі завдає непоправної шкоди, – переконаний Андрій Пфайфер.

Наталя Лудчак: Справа навіть не в податках.Це дуже нагадує 90ті,коли торгували всім і скрізь. Для торгівлі мають бути відведені місця, а не перетворювати місто в циганський табір.

Алла Кулик: Так, торгують по всьому місту, вже не місто-курорт, а Шанхай якійсь.

Наталія Томченко: Я проти торгівлі біля церкви. І в поліцію зверталася нераз. І нічого не дає.

– Поліція всліпла, таке кожного дня, по всьому парку–  стверджують користувачі Фейсбук.

Ми зателефонували Максиму Гуку, начальнику Трускавецького відділення поліції з проханням прокоментувати ситуацію.

Максим Ярославович повідомив, що коментарі телефоном не дає, а з громадянами спілкується у відведені для цього дні прийому. Однак запевнив, що ситуація – під контролем.Патрульна машина зранку об’їздила місто і йому доповіли, що випадків торгівлі без дозволів – не зафіксовано!

За словами керівника поліції виглядало так, що це трускавчани винні у тому, що торгівля процвітає. Бо вони ж повинні,  якщо стали свідками торгівлі у недозволеному місці повідомити про це правоохоронців, дочекатися їхнього приїзду і разом скласти протокол.

Інформація, яку ми намагалися донести до Миксима Гука: що саме зараз торгують біля церкви Миколая і цей процес зафіксований на  фото – спочатку на головного правоохоронця міста-курорту враження не справила. Він обірвав розмову, ще раз наголосивши на небажанні коментувати будь-що. Однак пан Гук зателефонував через кілька хвилин, аби з’ясувати, де ж саме це відбувається і повідомив, що скерує туди підлеглих.

Така точкова реакція, звісно, не є вирішенням проблеми! Потрібна системна, щоденна робота. І ми, трускавчани, вимагаємо її від правоохоронців! Бо жодних сподівань на те, що міські посадовці спроможні навести лад у місті, уже ні в кого не залишилося. Трускавецький мер Андрій Кульчинський відомий своїм ставленням до цієї проблеми: «Прийде час і стихійна торгівля сама розсосеться». А кілька комісій, які очолював заступник міського голови Олексій Балицький, продемонстрували нульовий результат – торгівля на асфальті з року в рік набирає все більших обсягів!

Коментарі

Позначки: ,