Кропивницький повстав проти «формули Штайнмаєра»: терміново скликається сесія міської ради

Новини 03 Жовтня, 2019 300

Ілюстрація. Фото: kr.suspilne

Планують поставити агітаційний намет проти «формули Штаймаєра»

У Кропивницькому 4 жовтня відбудеться позачергова сесія міської ради.

4 жовтня відбудеться позачергова сесія міської ради м.Кропивницького, інформує “Утренний город”.

На засідання розглядатиметься звернення від депутатського корпусу до Президента України та Верховної Ради, ініційоване народним віче на пл. Героїв Майдану, не застосовувати “формулу Штайнмаєра” при вирішенні конфлікту на Донбасі, так як громадські активісти це сприймають як капітуляцію перед Москвою.

Громадський актив має намір завітати на сесійне засідання, аби спонукати народних обранців проголосувати “за” запропоноване звернення.

Початок засідання о 12:00.

Як повідомляє, kr.suspilne, у Копивницькому на площі Героїв Майдану відбулася акція проти погодження України на «формулу Штайнмаєра».

Учасники акції проголосували за те, щоб створити нову Раду Майдану і за те, щоб звернутися до міськради з приводу проведення дострокового засідання сесії. Планують поставити агітаційний намет проти «формули Штаймаєра». Тривала акція годину.

Акція у Кропивницькому Фото: “Громада”

Нагадаємо, Україна погодила «формулу Штайнмаєра» щодо виборів на окупованому Донбасі. Про це напередодні повідомив президент України Володимир Зеленський на брифінгу. «Формула Штайнмаєра» передбачає тимчасове надання особливого статусу окупованим районам Донецької та Луганської областей до проведення там виборів під контролем ОБСЄ. Після виборів і в разі, якщо ОБСЄ визнає їх чесними та демократичними, Україна має надати особливий статус цим районам на постійній основі.

Коментарі

Позначки: , , ,