“Країни Зеленського” немає, він летить на хвилі успішних реформ попередньої влади, – Гонтарева

Новини 21 Жовтня, 2019 409
"Країни Зеленського" немає, він летить на хвилі успішних реформ попередньої влади, – Гонтарева

"Країни Зеленського" немає, він летить на хвилі успішних реформ попередньої влади, – Гонтарева

Команда чинного президента Володимира Зеленського лише користується успішними результатами реформ, які здійснила попередня влада.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на інтерв’ю “Прямого” телеканалу з ексголовою Національного банку України Валерією Гонтаревою.

“Мені здається, такої країни Володимира Зеленського немає ще. Є те, на чому можна спокійно будувати нашу країну і продовжувати наші реформи. Це як раз на тих реформах, які ми провели за останні п’ять років. І зрозуміло, що я дуже пишаюся реформами, які зробив Національний банк. Тому що забезпечити макрофінансову стабільність в країні – та, на якій зараз “країна Зеленського” їде як на хвилі успіху, – це зробила насправді наша команда. І не тільки Національного банку, а й Міністерства фінансів, і, зрозуміло, все міжнародне співтовариство. Тому що вся наша кооперація з МВФ, з Світовим банком, з ЄБРР – вони нам зробили величезне омбре (поступове змішування одного відтінку кольору з іншим – ред.) 40-мільярдне, під яким ми увійшли в цю макрофінансову стабільність”, – заявила Гонтарева.

Вона нагадала, за минулі п’ять років Україна перейшла на плаваючий курс, нову політику інфляційного таргетування, було розчищено банківську систему.

“Ми трансформували Нацбанк абсолютно у модерний інститут, сучасний, яким я зараз пишаюся. І книга, яку я пишу – це як раз для інших країн, як це робити”, – зазначила ексочільника НБУ.

“Тому ми це все зробили. І зараз на цій хвилі “макро” вони їдуть. Це, соррі, не їхня заслуга. Дуже добре можна на цій хвилі “макро” їхати далі, але можна дуже легко з цієї хвилі “макро”, як на серфі, відлітати вниз. Поки ми почули програму уряду, яка дуже красиво звучить. Дай бог, щоб це не виявилося “зеленим смарагдовим королівством”.

Дай бог, щоб це виявилося правдою. Я дуже хочу, щоб це виявилося правдою. Тому що п’ять років наша команда в Нацбанку насправді працювала всупереч усім складнощам, які з усіх боків нас чекали.

Поки нової країни я не бачу. Поки я бачу боротьбу Національного банку за власну незалежність, боротьбу Національного банку, Мінфіну та нового менеджменту “ПриватБанку” за “ПриватБанк”, найбільший в країні банк. Я технократ. Я не скочуюсь далі до того, що відбувається на якійсь політичній арені. Я перебуваю в своїй зоні професійного комфорту”, – підкреслила Гонтарева.

Дивіться також повне інтерв’ю з Валерыэю Гонтаревою:

Коментарі

Позначки: , ,