Конкурс на будівництво першої платної дороги від Львова до Польщі буде оголошено восени

Новини 12 Червня, 2019 193

Ілюстрація: "Шо там"

Конкурс на будівництво першої платної дороги зі Львова до Краковця (Польща) буде оголошено восени цього року.

Про це повідомив голова «Укравтодору» Славомір Новак на засіданні уряду,- передає УНІАН.

«Продовжуємо переговори щодо першої концесійної дороги Львів-Краковець і восени будемо пропонувати уряду оголосити конкурс на першу концесію», – сказав Новак.

Як повідомлялося, раніше голова «Укравтодору» заявляв, що будівництво першої платної дороги зі Львова до Краковця (Польща) розпочнеться у 2020 році.

У травні 2015 року «Укравтодор» оголосив конкурс на будівництво першої в Україні концесійної дороги Львів – Краковець, розмови про будівництво якої велися вже більш як десять років. Але у вересні того ж року стало відомо, що конкурсні заявки претендентів – української компанії «Українські транспортні магістралі» і французької Bouygues – не відповідають умовам конкурсу. У зв`язку з цим Міністерство інфраструктури повідомило, що розраховує запустити в новому форматі цей конкурс після того, як буде вдосконалено законодавство України про концесії, а також про державно-приватне партнерство.

27 лютого 2018 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері будівництва й експлуатації автомобільних доріг» (реєстраційний номер 6766), яким дозволяється будувати й експлуатувати в Україні автомобільні дороги на умовах концесійного договору.

Коментарі

Позначки: , , , , ,