Компанія-власник “Київстару” закриває свій офіс у Львові – ЗМІ

Новини 22 Грудня, 2018 102

Під час відкриття 21 грудня 2016 року. Фото: liga.net

Материнська компанія “Київстару” – телеком-холднинг Veon (VimpelCom) закриває, відкритий два роки тому, центр шерінгових послуг у Львові.

Про це повідомляє УНІАН.

За словами одного з джерел, офіційно центр не закритий досі, але фактично не працює.

“Сам проект навесні плюс мінус почали згортати”, – зазначило джерело.

Український центр повинен був обслуговувати прості поточні операції з фінансів, закупівель і HR не тільки в нашій країні, але й у Вірменії, Грузії, Казахстані, Киргизстані, Таджикистані та Узбекистані. На момент відкриття центру було набрано близько 100 осіб, а в повній комплектації повинно було працювати до 900. Але встигли набрати близько 200. Планувалося, що в глобальних сервісних центрах будуть виконуватися завдання, які є ідентичними у всіх мобільних компаніях холдингу. Наприклад, обробка поточної бухгалтерії, рахунків клієнтів. Передбачалося, що шерінгові центри забезпечать Veon $15-20 млн на рік економії на витратах. Повинні були початися регіональні скорочення в тих відділах, функції яких взяли на себе сервісні офіси.

Зараз на сайті Veon шукають локальних фахівців, роботу яких повинен був замінити офіс у Львові. Під час роботи центру виникли труднощі. Виявилося, що не просто у Львові знайти бухгалтера зі знанням, наприклад, грузинської. Друге – в кожній з країн юристам треба потрудитися, щоб операційна діяльність глобальних центрів не порушувала місцевих норм законодавства.

«Наш шерінговий центр у Львові, на жаль, не запрацював так, як ми планували. Проект буде реструктуровано. Це означає, що цей проект буде перепідпорядкований “Київстар” (менеджменту). Дуже скоро “Київстар” буде керувати ним. І ми хочемо зберегти обслуговування України, Грузії та Вірменії з цього сервісного центру у Львові. Ми сподіваємося, що він буде працювати набагато ефективніше з точки зору вартості, ніж раніше”, – наголошував екс-президент “Київстару” Петро Чернишов в квітні цього року.

Нагадаємо, Veon (VimpelCom) (зі штаб-квартирою в Амстердамі) веде бізнес в 12 країнах і обслуговує понад 235 млн абонентів. Проект в Україні – “Київстар”. Найбільшим акціонером групи є дочірня структура “Альфа Груп”.

У кінці 2016 року, щоб збільшити ефективність управління великим холдингом і зменшити витрати, компанія прийняла рішення відкрити шерінгові центри у Львові та Ісламабаді.

Коментарі

Позначки: , ,