Клімкін обговорить з Габріелем порушення німецькими компаніями санкцій ЄС

Новини 22 Січня, 2018 62

Павло Клімкін

Глава МЗС України Павло Клімкін обговорить з міністром закордонних справ Німеччини Зігмаром Габріелем питання порушення німецькими компаніями санкцій ЄС проти РФ

“Ми послідовно працюємо, щоб такі санкції (проти РФ – Ред.) були зміцнені і з боку США, і з боку ЄС, і з боку всієї G7. Звичайно нам дуже важливо, щоб такі санкції зміцнювалися і щодо окупованого Криму, і те, що було зроблено щодо так званого губернатора Севастополя – щодо спроб використати турбіни Siemens на території окупованого Криму. Сьогодні з’явилася інформація щодо таких же маніпуляцій Росією щодо іншої німецької компанії. Я вважаю, що це вже не один дзвіночок німецькому бізнесу….”, – заявив глава МЗС України Павло Клімкін на прес-конференції, присвяченій підсумкам діяльності української дипломатії у 2017 році та пріоритетам 2018 року.

Глава МЗС України повідомив, що найближчим часом матиме розмову з міністром закордонних справ Німеччини Зігмаром Габріелем.

За словами Клімкіна, буде, зокрема, обговорено важливість того, що німецький бізнес має чітко прописувати кожен свій контракт, “щоб Росія не намагалася окрутити німецький бізнес і поставити його в ситуацію, коли він порушує санкції”.

Коментарі

Позначки: , ,