Кіноспільнота обурена спробами “ручного керування” галуззю, – Княжицький

Новини 18 Вересня, 2019 77
Микола Княжицький

Микола Княжицький

Українські режисери, актори, виконавці, представники громадських організацій, які працюють в сфері кіно звертаються до людей, які займаються гуманітарною політикою у Верховній Раді і в уряді зустрітися з ними.

Про це заявив під час виступу у парламенті народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Микола Княжицький, передає прес-служба “ЄС”, пише телеканал “Прямий”.

“Останнім часом ми спостерігаємо спроби “ручного керування” кіногалуззю. Кіно спільнота обурена спробою скасувати результати конкурсу кінопроектів, який нещодавно відбувся. Кіно спільнота обурена тими фактами, коли українським кіно виробникам відмовляють в державній субсидії у вигляді рібейтів”, – підкреслив політик.

Микола Княжицький зауважив, що вчора на одному з комітетів було відправлено на доопрацювання його законопроект про прозорість фінансування ЗМІ.

“Це пояснили тим, що він складно сприймається індустрією. Натомість чиняться дії для того, аби скасувати прозорість призначенні членів національного регулятора Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Всі ці крок є прямим свідченням згортання процесів свободи слова і демократії в нашій країні і відповідності європейським принципам розвитку”, – зауважив політик.

Підсумовуючи виступ народний депутат звернувся до міністра культури, молоді та спорту Бородянського, керівництва профільних комітетів ВРУ зустрітися з представниками кіно спільноти і обговорити, як в подальшому розвиватиметься український кінематограф.

Зазначимо, 16 вересня в Міністерстві культури, молоді та спорту України заявили про бажання змінити принципи підтримки державою вітчизняного кіно. Щоб не витрачати гроші на “відверто слабкі фільми”, для продюсерів і режисерів буде введений спеціальний рейтинг успішності.

Коментарі

Позначки: , ,