Керівництво держави привітало українців з Днем захисника

Новини 14 Жовтня, 2018 340

Ілюстрація: Телеканал СТБ

Президент України Петро Порошенко, прем’єр-міністр Володимир Гройсман та секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов привітали українців з Днем захисника України, який відзначається сьогодні, 14 жовтня.

Про це повідомляє УНІАН.

«Сьогодні захисники України – сучасні герої, завдяки яким Україна є і буде. Сила, відвага, мужність та віра для них не пусті слова – з ними вони щодня стоять на сторожі нашої незалежності. Незалежності для наших дітей, онуків, прийдешніх поколінь», – йдеться у вітанні глави держави на його офіційній сторінці у Facebook.

«Всі ті, хто щодня боронить нашу землю – незламні захисники України, звитяга яких викликає захоплення та безкінечну вдячність за те, що ви так невпинно наближаєте нашу перемогу», – додав президент.

У свою чергу глава уряду нагадав, що 14 жовтня українці відзначають одразу три свята – День захисника України, День Покрови Пресвятої Богородиці і День українського козацтва. Гройсман зазначив, що століттями українські воїни вважали Покрову своєю захисницею від ворогів.

«Професія захисника Батьківщини стала однією з найпрестижніших і найшанованіших у суспільстві. Наші славетні воїни готові дати гідну відсіч будь-яким провокаціям. Україна стала форпостом демократичного світу, який стримує просування агресора на Захід. Сильна українська армія, сильний оборонний комплекс – запорука миру та безпеки усього Європейського континенту», – підкреслив у своєму вітанні секретар Ради нацбезпеки та оборони.

За словами Турчинова, непереможною нашу армію зробили не тільки зброя та бойовий вишкіл, а й єдність з усім народом. «Саме тому, без перебільшення, українську армію можна назвати народною», – підкреслив він.

«Але не тільки армія, а й Національна гвардія, Служба безпеки, прикордонна служба, військовослужбовці та працівники інших силових структур стали справжніми захисниками України, заклавши фундамент сильної національної держави. Цей день став справжнім святом всіх українських патріотів, добровольців, ветеранів, волонтерів, працівників оборонних підприємств, всього українського народу», – наголосив Турчинов.

Згідно з Указом президента від 14 жовтня 2014 року, в Україні відзначається День захисника.

Коментарі

Позначки: