Кава по-львівськи: на ринках та у крамничках міста реалізували «палену» каву

Новини 08 Серпня, 2018 890

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Львові правоохоронці викрили підпільний завод з виробництва кави. Підроблений напій реалізовувався на ринках та у невеличких торгових закладах.

Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Як зазначається у повідомленні, працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно зі слідчими поліції Львівщини та за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили та припинили виготовлення та продаж фальсифікованої кави.

Правоохоронці встановили особу організатора підпільного виробництва,  місце розташування міні-заводу та канали збуту підробки.

«45-річний львів’янин облаштував «підприємство» у власному домогосподарстві на другому поверсі будинку, куди можна було потрапити лише за допомогою ліфту. Потужність міні-заводу сягала близько 1000 пачок кави на добу. Збут проводився через підставних осіб та спеціальний «офіс продажів», який облаштував зловмисник. Підроблена кава реалізовувалась переважно на ринках та у невеликих крамничках. Крім того, робота з клієнтами проводилась через мережу Інтернет», – зазначається у повідомленні.

Під час санкціонованих обшуків, поліцейські вилучили обладнання для виробництва та пакування кави, понад 19 000 упаковок готової до реалізації продукції, майже 100 кг сировини, паперову тару, а також 17 000 грн, виручених від незаконної діяльності.

«Власники торговельного знаку підтвердили заподіяння їм значних збитків внаслідок реалізації фальсифікованої кави», – інформує поліція.

Фото: ГУ Нацполіції у Львівській області

Залізничний районний суд міста Львова визнав винним організатора незаконного виробництва за ч.1 ст.229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару). Йому призначене покарання у вигляді штрафу в розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25500 грн.

Підроблену продукцію та матеріали, які використовувалися для її виготовлення, знищено, обладнання, яке було задіяне у виробництві, вилучено у дохід держави.

 

Коментарі

Позначки: , ,