Катастрофа МН17: слідчі назвали імена чотирьох підозрюваних

Новини 19 Червня, 2019 35
МН17

МН17

Міжнародна слідча група (JIT), зібрана для з’ясування причин катастрофи лайнера рейсу МН17 на Донбасі влітку 2014 року, назвала імена перших чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака.

Про повідомляє “Європейська правда” із посиланням на NOS.

Слідчі назвали імена підозрюваних родичам загиблих у катастрофі, а о 14:00 у Гаазі відбудеться прес-конференція, на якій офіційно оголосять результати розслідування.

Підозрювані у катастрофі МН17 за версією слідства:

Сергій Дубинський (позивний “Хмурий”) – голова розвідки “ДНР”, ветеран ГРУ РФ. Його вважають організатором бойового застосування установки.

Ігор Гіркін (позивний “Стрелок”) – міністр оборони “ДНР”. Вранці 18 липня брав участь у розмові з Дубинським, який пов’язаний з евакуацією установки “Бук” з підконтрольної сепаратистам території України назад до Росії. Ймовірно, Стрелков також був повністю обізнаний про постачання “Бука” з Росії.

Олег Пулатов (позивний “Гюрза”) – підполковник запасу російських Повітряно-десантних військ. Причетний до перевезення “Бука” й організації охорони району падіння уламків збитого літака. Вважається, що він був біля установки в момент пуску.

Леонід Харченко (позивний “Кріт”) – громадянин України, командир “розвідувального батальйону у “2-му відділі ГРУ ДНР”, причетний до охорони установки “Бук” в районі місця пуску на південь від Сніжного. Можливо, він також координував транспортування “Бука” з Донецька до місця пуску і подальшу евакуацію “Бука” в Росію.

Сьогодні команда розслідувачів Bellingcat також опублікувала нову доповідь, яка містить імена реальних бойовиків, які виявилися фігурантами прослуховувань СБУ та були причетними до транспортування російського “Бука” і збиття літака рейсу MH17.

Bellingcat, зокрема, наводить організаційну схему, на якій зазначено позицію в ієрархічній структурі “ДНР” в липні 2014 року більшості осіб, присутніх або згаданих у прослуховуваннях.

Коментарі

Позначки: ,