Канада буде продавати Україні зброю

Новини 13 Грудня, 2017 30

З України зняли обмеження на продаж озброєнь

Канада додала Україну до переліку країн, в які дозволено експорт зброї. Про це йдеться в рішенні, опублікованому в офіційному журналі уряду Канади Canada Gazette.

“Автоматичний контрольний список країн з вогнепальної зброї доповнено Україною”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією урядового видання, нормативна поправка, якої стосується дана заява, спрямована на те, щоб додати Україну до списку країн, включених в Автоматичний контрольний список країн з вогнепальної зброї (Automatic Firearms Country Control List – AFCCL). Так, AFCCL визначає країни, у які Канада дозволяє своїм внутрішнім виробникам постачати зброю. Зараз у нього включені 39 країн, серед яких Росія, Саудівська Аравія Колумбія. Рішення набирає чинності після опублікування.

Після цього рішення представники канадської оборонної індустрії отримали юридичне право подавати до Міністерства закордонних справ запити на експорт спеціального обладнання в Україну. Заявки на отримання таких дозволів на експорт розглядатимуться у кожному конкретному випадку для забезпечення відповідності таких рішень зовнішній політиці Канади.

Раніше повідомляли, що Комітет парламенту Канади з питань оборони рекомендує надати Україні летальну зброю, щоб підвищити можливості української армії в протистоянні з Росією.

Коментарі

Позначки: , ,