Іще одна співпраця: Львівщина підписала угоду з Південно-Моравським краєм

Новини 23 Травня, 2018 156

Сьогодні, 23 травня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся із гетьманом Південно-Моравського краю Чеської Республіки Богумілом Шімеком, аби узгодити питання двосторонньої співпраці та підписати міжрегіональну угоду про співробітництво.

Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Олег Синютка привітав Богуміла Шімека із його першим візитом на Львівщину та ознайомив гостя із динамікою розвитку Львівщини в економічній галузі.

«Львівщина має усі можливості для розвитку у багатьох сферах: від туризму до аграрного сектору, тож підписання Угоди про міжрегіональне співробітництво стане надійною платформою розвитку взаємовигідних відносин між нашими сторонами. Відтак, Львівщина стане багатшою ще на одного регіона-партнера, що у свою чергу свідчить про рівень високої довіри та зацікавленості до неї з боку міжнародного співтовариства», – зазначив Олег Синютка.

В межах зустрічі Богуміл Шімек відзначив високий рівень співпраці між підприємцями обох країн та наголосив на доцільності та актуальності поглиблювати і розширювати контакти між країнами.

«Ми зі свого боку можемо запропонувати співпрацю у багатьох галузях, і раді чути, що Львівська область так активно розвивається, адже це сприяє і розвитку чеського бізнесу. Тому ми зацікавлені, щоб наша співпраця у різних сферах розвивалась. Наша спільна робота – це внесок у вашу незалежність та підтримка вашого проєвропейського курсу», – наголосив Богуміл Шімек.

Під час зустрічі порушили питання співпраці між вищими навчальними закладами та можливості молоді зі Львівщини навчатися у чеських навчальних закладах.

Окрім того, сторони підписали Угоду співробітництво між Львівською областю та Південно-Моравським краєм, в межах якої розвиватимуть партнерські відносини та взаємовигідне співробітництво. Сторони будуть створювати сприятливі умови для здійснення співпраці в економіці і торгівлі, сільському господарстві, охороні здоров’я, освіті, культурі, спорті та туризмі.

Коментарі

Позначки: , , ,