“Хабар від НАБУ”: чиновниця заявляє, що провокатор “підбирався” до неї кілька місяців

Новини 30 Листопада, 2017 32

Ілюстративне фото

За її словами, спочатку хабарник-провокатор спілкувався з її родичами у Запоріжжі

Перший заступник голови Державної міграційної служби Діна Пімахова сказала, що людина, яка нібито пропонувала їй хабар, вийшла на неї через її родичів у Запоріжжі.

За її словами, спочатку хабарник-провокатор спілкувався з її родичами у Запоріжжі щодо здачі в оренду мікроавтобуса, а потім через ці дружні стосунки із родичами почала спілкування з нею. Про це вона заявила на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Через декілька місяців після мого призначення на цю посаду до моїх близьких родичів, які мешкають у Запоріжжі, зателефонували певні особи з  Києва, представившись представниками юридичної компанії з приводу придбання мікроавтобусу. Через кілька днів ці особи приїхали до Запоріжжя, на зустріч прийшов спочатку чоловік, який представився водієм, що працює у цій юридичній компанії. Він зазначив, що його влаштовують умови продажу майна, але остаточне рішення приймає не він, а його керівник. Пізніше прийшов чоловік, який представився  представником арабського інвестиційного фонду “Мубадала”, і що він приїхав відкривати в Україні  відповідне представницвто. Він казав, що автобус їм потрібен не для купівлі, а щоб брати його в оренду. Скориставшись певними товариськими відносинами з моїми родичами, через певний час мав знайомство зі мною”, – скзаала Пімахова.

Вона зазначила, що перед тим, як їй нібито пропонували хабар, кілька місяців у них тривало спілкування на рівні товариських відносин. Чоловік, якого Пімахова знала як Сергія Титенкова, за її словами, часто пропонував їй допомогу у різних питаннях на кшталт купівлі ліків, надання транспорту тошо, але вона не скористалася цими пропозиціями. Пімахова додала, що лише після того, як цю особу затримали за її заявою, яку вона за власною ініціативою віднесла до СБУ, їй стал відомо, що це був працівник НАБУ.

“У момент затримання мені стало відомо, що в нього було вилучено спеціальні техзасоби, також мені  стало відомо, що він має інші установчі дані, на імя Сергій Боярський, а також за моєю інформацією, яка також вже є відомою, є представником НАБУ”, – уточнила Пімахова.

Як повідомлялося, 29 листопада оперативники СБУ під керівництвом прокурорів ГПУ  затримали детектива НАБУ, якому інкримінують провокацію хабара  першому заступнику голови Державної міграційної служби України Діні Пімаховій.

Коментарі

Позначки: