Грабовецька ОТГ проведе «День сталої енергії»

Новини 14 Травня, 2018 77
Грабовецька ОТГ

Грабовецька ОТГ

15 травня Грабовецька ОТГ спільно з департаментом Паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської обласної державної адміністрації проведе «День сталої енергії».

Як повідомив Офісу реформ у Львівському РВ АМУ голова Грабовецької ОТГ Богдан Барабаш, цей захід здійснюється у рамках Угоди Мерів, яку Грабовецька громада підписала наприкінці минулого року. Угода Мерів – це ініціатива Європейської Комісії, яка має на меті об’єднати європейські місцеві органи влади в добровільне утворення задля спільної боротьби з глобальним потеплінням.

У рамках заходу у Грабовецькій громаді відбудеться навчання з попередження зміни клімату та раціонального використання енергії, пройде виставка фірм-виробників, постачальників енергоефективного обладнання та матеріалів, будуть висаджені саджанці енергетичної верби на пілотній ділянці зелених насаджень під гаслом: «Зелених насаджень забагато не буває».

Також для гостей та учасників заходу організатори проведуть екскурсію для ознайомлення з термомодернізацією дитячого садка, яке здійснюється при європейському співфінансуванні, відбудеться кадрова біржа для професій, необхідних для робіт з утеплення, заміни вікон, встановлення та реконструкції систем опалення, сонячних систем.

Роздинкою заходу стане «Мозковий штурм» з підготовки будинків для термомодернізації на основі термовізорного обстеження 7 будинків у громаді.

«Ми уже провели у нашій громаді цілий цикл навчань щодо збереження енергії. На цих навчаннях ми намагаємося підказати мешканцям громади, як правильно утеплювати житло і де на це взяти кошти. Бо у співфінансування банків люди не дуже вірять, вважають, шо банки нав’язують їм дорожчі матеріали. Зараз до впровадження в громаді заходів з енергозбереження підключені і наші керівники, і учбові заклади. Ми дуже хочемо побороти недовіру наших громадян, яка існує і щодо влади і щодо її ініціатив. Люди повинні повірити, що влада намагається покращити їхнє життя», — сказав Богдан Барабаш.

Коментарі

Позначки: , ,