Горбулін назвав дві замасковані цілі Кремля в Україні

Новини 11 Листопада, 2018 80
Початок війни в Україні у 2014 році став можливим тому, що світ не відреагував належним чином на дії Кремля у Грузії в 2008 році. А нинішня війна в Україні не закінчиться, допоки в Росії є нинішня влада. Про це заявив під час міжнародної конференції “Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед” радник Президента, академік НАН, екс-секретар РНБО України України Володимир Горбулін, повідомляє кореспондент Еспресо.TV.

“Ця війна ніколи не закінчиться, доки в Кремлі нинішня російська влада. Немає впевненості, що вона завершиться і зі зміною чинної влади”, – зазначив Горбулін.

Під час доповіді він зупинився на особливостях гібридної війни. “Гібридна агресія стирає грані між війною та миром. Розмитість є основною ознакою такої війни. Незрозуміло, хто з ким воює, і агресор намагається посилити цю невизначеність своєю риторикою про те, що в Україні начебто “громадянська війна”, або що Росія воює в Україні з Америкою. Але все це заради маскування ключової тези – Росія воює з Україною”, – наголосив академік.

На думку Горбуліна, зазвичай агресор, починаючи війну, має чіткі цілі, які намагається довести до світової громадськості, маскуючи їх за красивою риторикою. Наприклад, у відносинах України та Росії йдеться про начебто захист російськомовного населення, незрозуміло від кого, відновлення “історичних кордонів”, захист “руського міра”.

Все це має на меті єдине – приховати реальну ціль агресії, вважає вчений. Таких цілей є дві: знищення Української держави та повернення Росії глобального політичного лідерства у світі. “Я вважаю, що за умови збереження російської реваншистської політики, Російська Федерація залишатиметься не тільки агресором для України, а й головним детонатором безпекового середовища у світі”, – наголосив Горбулін.

Раніше, виступаючи на конференції, представник України в підгрупі з питань безпеки у Тристоронній контактній групі Євген Марчук заявив, що російські спецслужби причетні до проблем, які виникли в України з Угорщиною і Польщею.

Також, за словами Марчука, у міжнародних групах по Донбасу Україні потайки пропонують відмовитися від Криму.

Коментарі