Головою Львівської обласної державної адміністрації став Маркіян Мальський

Новини 06 Липня, 2019 795
Не побачив жодного результату: Зеленський розповів, чому звільнив Мальського

Не побачив жодного результату: Зеленський розповів, чому звільнив Мальського

Президент Володимир Зеленський представив новопризначеного голову Львівської обласної державної адміністрації Маркіяна Мальського.

Представлення відбулося у Львівському національному університеті імені Івана Франка під час робочої поїздки Володимира Зеленського на Львівщину.

Новопризначений голова висловив сподівання на підтримку громадськості та закликав усіх працювати над розвитком регіону єдиною командою.

«Велика честь нині бути тут і виступати в стінах рідної альма-матер. Пропозиція очолити облдержадміністрацію була несподіванкою. Але не щодня дзвонить президент і пропонує попрацювати на користь держави. У мене не залишилось жодних сумнівів, що це буде правильне рішення. Нам усім потрібно працювати над тим, щоб Україна була сильною. Коли будемо мати сильну державу, будемо мати і стрімкий економічний розвиток, і покращення рівня життя. Такі важливі сфери як медицина, освіта, наука, дорожнє господарство запрацюють на нових рівнях лише тоді, коли буде потужна економіка. Дуже сподіваюся на усіх вас, на підтримку громадськості та волонтерів. Львівська область і надалі продовжить утримувати важливу позицію в державі. Ті державотворчі процеси, що тривають, будуть однозначно впроваджуватись і надалі. Ми будемо підтримувати стратегічний вектор зовнішньополітичного напряму України. Хочу подякувати тим людям, які свого часу здобули для нас державу та незалежність. Тепер доля держави в руках у нового покоління. І тільки від нас з вами залежить, яку державу ми передамо нашим дітям», – наголосив Маркіян Мальський.

Указ №490/2019 про призначення Маркіяна Мальського головою Львівської облдержадміністрації президент України Володимир Зеленський підписав 5 липня.

Довідково: 35-річний Маркіян Мальський – керівник Західноукраїнського відділення об’єднання “Арцінгер”. Докторант Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка. Має освіту економіста-міжнародника та юриста. Починав кар’єру помічником адвоката, був юристом на кількох приватних підприємствах, асистентом кафедри теорії та філософії права Національного університету “Львівська політехніка”.

Мальський є сином декана факультету міжнародних відносин ЛНУ імені І.Франка.

До призначення головою Львівської ОДА Мальський був почесним консулом Австрії у Львові, позаштатним радником голови Львівської ОДА з питань зовнішньоекономічної діяльності, а також заступником голови Консультативної ради при прокуратурі Львівської області.

У минулому скликанні Верховної Ради був помічником на громадських засадах народного депутата Михайла Хміля.

Одружений, має двох синів.

Нагадаємо, раніше головою Львівської ОДА був Олег Синютка, який очолював адміністрацію понад чотири роки – з грудня 2014.

Головою Львівської обласної державної адміністрації став Маркіян Мальський

Головою Львівської обласної державної адміністрації став Маркіян Мальський

Коментарі

Позначки: , ,