Головний військовий комісар Львівщини розповів про особливості осіннього призову

Новини 03 Вересня, 2019 298

lФото: Lviv.vgorode.ua

У жовтні розпочнеться призовна кампанія на строкову військову службу. Якщо Ви маєте право на відстрочку, просимо надати відповідні документи, які це підтверджують у районні військові комісаріати вже зараз. Це дозволить уникнути черг та оптимізує роботу особового складу військкоматів під час проведення призовної кампанії на строкову військову службу.

Про це повідомляє на своїй сторінці у ФБ головний військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко.

Він зазначив причини, згідно з яких можна отримати відстрочку або бути звільненими від проходження строкової військової служби.

Відповідно ст.17 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» https://https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12 громадянам призовного віку за рішенням районної (міської) призовної комісії надаються відстрочки: за сімейними обставинами (непрацездатні батьки, неповнолітні брати або сестри (якщо вони не мають інших працездатних осіб, крім призовника, зобов’язаних відповідно до законодавства їх утримувати), дитину до 3-ох років, двох і більше дітей, вагітну дружину); за станом здоров’я (до одного року, які визнані тимчасово непридатними до військової служби); для здобуття освіти (в усіх навчальних закладах з денною формою навчання, у тому числі під час здобуття наступного вищого освітньо-кваліфікаційного рівня вищої освіти, крім загальноосвітніх та ПТУ – до 21 року, в інтернатурі, аспірантурі, докторантурі); для продовження професійної діяльності (педагогічні працівники з вищою освітою та медичні у сільській місцевості за умови повного навантаження, зареєстровані священнослужителі, сільські, селищні, міські голови, кандидати (доктори) наук, які працюють за цим напрямком, резервісти, працівники органів Національної поліції).

Також є категорія громадян, які взагалі звільняються від призову.

Стаття 18. Звільнення від призову на строкову військову службу Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12 : за станом здоров’я визнані непридатними до військової служби; виконали обов’язки служби у військовому резерві протягом строків першого та другого контрактів; батько або мати, рідний брат або сестра яких загинули, померли або стали інвалідами під час проходження військової служби або зборів; до набуття громадянства України пройшли військову службу в інших державах; були засуджені за вчинення злочину до позбавлення (обмеження) волі; після закінчення ВНЗ присвоєно військове (спеціальне) звання офіцерського (начальницького) складу.

 

Коментарі

Позначки: ,