Гніздичівська ОТГ налагоджує стосунки з бізнесом

Новини 08 Червня, 2018 156
Гніздичів

Гніздичів

Голова Гніздичівської об’єднаної територіальної громади Іван Оліяр провів зустріч із приватними підприємцями, які працюють у громаді. Про це інформує Офіс реформ у Львівському РВ АМУ.

На зустрічі розглядалися такі питання:

– аналіз сплати підприємствами акцизного податку, єдиного податку, податку на нерухоме майно, плати за землю;

–наявність нелегалізованої найманої праці;
–упорядкування документації на земельні ділянки;
– укладання договорів на вивіз ТПВ;
–обговорення пропозиції щодо розвитку малого та середнього бізнесу на території Гніздичівської ОТГ.

Як розповів голова Гніздичівської ОТГ Іван Оліяр, у ході зустрічі він передусім хотів дізнатися про те, як живуть підприємці і якої допомоги потребують від громади. Водночас він повідомив їх про те, що тепер громада має право контролю над підприємцями щодо зайнятості населення, сплати акцизу тощо і має намір такий контроль здійснювати.

«Я їм дав місяць часу, щоби виправити ситуацію, якщо десь є непорядок. І попередив, що після цього ми прийдемо до них з перевірками і будемо перевіряти, як у них з тими всіма речами, про які ми говорили на зустрічі», – зазначив Іван Оліяр.

Консультант з правових питань Офісу реформ у Львівському регіональному відділенні Асоціації міст України Віталій Корецький сказав, що держава надала органам місцевого самоврядування повноваження контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятості населення передусім для налагодження ефективної комунікації з бізнесом.

«Тому що бізнес – це податки, а податки це збільшення місцевого бюджету. Відтак між громадою та бізнесом має бути все ж таки не контрольна функція, а функція комунікації, функція діалогу. Саме такий діалог нині намагаються налагоджувати громади Львівщини з підприємцями. Зокрема, і Гніздичівська ОТГ», – підкреслив Віталій Корецький.

Коментарі

Позначки: , , ,