“Гарячі голови” підставили Зеленського,- Порошенко (ВІДЕО)

Новини 13 Липня, 2019 221

Скриншот відео

Петро Порошенко вважає, що «гарячі голови», які пропонували Володимиру Зеленському люстрацію «підставили»  його.

Про це Петро Порошенко заявив в ефірі телеканалу «Україна», повідомляється на сторінці Петра Порошенка у Facebook.

«Коли я вперше почув про люстрацію, я подумав, що це жарт та передвиборчий піар. Але зараз я бачу, що ситуація значно серйозніша і глибша. Є спроба порівняти ситуацію 2014 та 2019 років.

Попередня люстрація була запроваджена за вбивство на Майдані і відповідальність тих, хто причетний або схвалював ці вбивства. Попередня люстрація була передбачена за вбивство Небесної Сотні, за голосування 16 січня, за команду, яка закликала Путіна ввести війська в Україну і тим самим сприяла легітимізації російської окупації Криму і Донбасу. Це є злочини і частина цих злочинів включно з Януковичем доведена і отримала вирок суду.

Моя команда останніх п’ять років боронила державу, забезпечила інтеграцію в ЄС та НАТО, забезпечила створення армії, духовного фундаменту держави. І їм це дуже не подобається. І для того, щоб розчистити потоки у владу п’ятій колоні – Портнову, Богдану і таким як вони – вони придумали цю ініціативу.

Сьогодні була відповідна реакція послів країн G7 про категоричну неприйнятність цього. Що не можна порівнювати ситуації 2014 та 2019 років. Я думаю, що це трохи заспокоїть гарячі голови, які пропонували і підставили президента Зеленського цією ініціативою», – зазначив Петро Порошенко.

Ефір на телеканалі "Україна"

Коли я вперше почув про люстрацію, я подумав, що це жарт та передвиборчий піар. Але зараз я бачу, що ситуація значно серйозніша і глибша. Є спроба порівняти ситуацію 2014 та 2019 років.Попередня люстрація була запроваджена за вбивство на Майдані і відповідальність тих, хто причетний або схвалював ці вбивства. Попередня люстрація була передбачена за вбивство Небесної Сотні, за голосування 16 січня, за команду, яка закликала Путіна ввести війська в Україну і тим самим сприяла легітимізації російської окупації Криму і Донбасу. Це є злочини і частина цих злочинів включно з Януковичем доведена і отримала вирок суду. Моя команда останніх п'ять років боронила державу, забезпечила інтеграцію в ЄС та НАТО, забезпечила створення армії, духовного фундаменту держави. І їм це дуже не подобається. І для того, щоб розчистити потоки у владу п’ятій колоні – Портнову, Богдану і таким як вони – вони придумали цю ініціативу. Сьогодні була відповідна реакція послів країн G7 про категоричну неприйнятність цього. Що не можна порівнювати ситуації 2014 та 2019 років. Я думаю, що це трохи заспокоїть гарячі голови, які пропонували і підставили президента Зеленського цією ініціативою.

Опубліковано Петром Порошенком Пʼятниця, 12 липня 2019 р.

 

Коментарі

Позначки: , ,