Гандбольна «Галичанка» виборола срібні медалі «Кубка Турчина»

Новини 26 Листопада, 2018 314

Завершився престижний міжнародний турнір з гандболу серед жінок «Кубок Турчина»-2018.

Національна збірна команда України фінішувала на другому місці. Українки перемогли збірну Австрії та молодіжну збірну України (U-18) і лише одним м’ячем поступилися Іспанії.

У матчі з іспанками, які виступали другим складом, на початку другого тайму наші дівчата вели в рахунку з перевагою у 4 м’ячі, але все-таки програли – 26:27. Відповідно, переможцем «Кубка Турчина»-2018 стала збірна Іспанії, яка виграла всі матчі. Австрія – третя, юніорська збірна України (U-18) – на четвертому місці.

Нагадаємо, що у лавах українських збірних змагалися одразу дев’ять гравчинь львівської «Галичанки. Ірина Стельмах (1993 р.н.), Наталія Савчин (1996 р.н.), Ілона Гайкова (1997 р.н.), Олександра Фурманець та Тетяна Поляк (обидві 1999 р.н.) зіграли за головну команду, отож, стали срібними призерками змагань. А Вікторія Салтанюк, Юлія Головко (обидві 2000 р.н.), Валентина Фроляк (2001 р.н.) та Діана Дмитришин (2002 р.н.) виступали за молодіжну збірну, до того ж Вікторія Салтанюк була капітаном команди.

Результати всіх матчів

22 листопада, четвер

Австрія – Іспанія – 30:32

Україна – Україна (U-18) – 37:14

23 листопада, п’ятниця

Україна (U-18) – Австрія – 17:36

Іспанія – Україна – 27:26

24 листопада, субота

Україна (U-18) – Іспанія – 13:37

Україна – Австрія – 34:32

Підсумкова турнірна таблиця:

1. Іспанія – 6 очок;

2. Україна – 4;

3. Австрія – 2;

4. Україна (U-18) – 0.

Кубок Турчина-2018 завершився грандіозною церемонією. Команди та гравці отримали свої нагороди, а ще – значну порцію позитивного настрою. У врученні призів взяли участь президент Федерації гандболу України Андрій Мельник, а також олімпійські чемпіонки, гравці «Спартака», очолюваного легендарним Ігорем Турчином: Зінаїда Турчина, Лариса Карлова та Людмила Порадник. Пам’ятні відзнаки отримали всі гравці, тренери та судді. І, звичайно, було обрано найкращих гравців Кубка. Гандболістка «Галичанки» Вікторія Салтанюк стала кращим воротарем турніру.

Найкращі гравці Кубка Турчина-2018:

Воротар – Вікторія Салтанюк (молодіжна збірна України);
Права крайня – Ана Гонсалес (збірна Іспанії);
Права півсередня – Сайна Мбенге (збірна Іспанії);
Розігруюча – Соня Фрей (збірна Австрії);
Лінійна – Ольга Передерій (збірна України);
Ліва півсередня – Ірина Компанієць (збірна України);
Ліва крайня – Сара Дела Вега (збірна Іспанії);
Найкращий снайпер – Ана Гонсалес (збірна Іспанії).
Жіноча збірна України не відпочиватиме, а продовжить підготовку до відбору на чемпіонат світу-2019. Наша команда тренуватиметься на базі в Конча-Заспі, а 28 листопада вирушить до словенського Шаля, де з 30 листопада по 2 грудня змагатиметься у кваліфікаційному груповому турнірі. Додамо, що крім «галичанок» Ірини Стельмах, Наталії Савчин, Ілони Гайкової, Олександри Фурманець та Тетяни Поляк, які грали за дорослу збірну на Кубку Турчина, на зборах в Конча-Заспі залишили ще й капітана «молодіжки» Вікторію Салтанюк.

Коментарі

Позначки: , , , ,