Fitch підтвердило рейтинги Львова на рівні “B-“

Новини 09 Липня, 2018 68

Фото ілюстративне. Джерело: Факти - ICTV

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту Львова в іноземній і національній валютах (РДЕ) на рівні “В-“, прогноз за рейтингами “стабільний”.

Як повідомляється в прес-релізі агентства, рейтинги муніципалітету обмежені суверенним рейтингом. Крім того, рейтинги Львова відображають слабке інституціональне середовище для внутрішніх інвесторів в Україні, – інформує «Інтерфакс-Україна».

Рівень рейтингів підтримується позитивними очікуваннями Fitch щодо операційних результатів міста в середньостроковій перспективі.

Рейтинги також враховують очікуваний низький прямий борг Львова в середньостроковій перспективі та помірні умовні зобов’язання, що випливають із гарантій, виданих муніципальним підприємствам.

Як повідомлялося, Львівська міська рада на початку червня 2018 року випустила трирічні облігації серій “G” і “H” номіналом 1 тис. грн по 220 тис. шт. у кожній із серій. Залучені кошти емітент планує спрямувати на співфінансування проектів із розвитку інфраструктури.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch присвоїло усьому випуску рейтинг “В-“.

 

Коментарі

Позначки: ,