Фільм “Додому” про те, що Крим точно повернеться в Україну, – Порошенко

Новини 12 Листопада, 2019 193
Фільм "Додому" про те, що Крим точно повернеться в Україну, - Порошенко

Фільм "Додому" про те, що Крим точно повернеться в Україну, - Порошенко

Петро і Марина Порошенко у кінотеатрі “Жовтень” подивилися художню стрічку “Додому” – повнометражний дебют кінорежисера Нарімана Алієва, головну роль в якому виконав Ахтем Сеітаблаєв. Драматична історія про війну і довгий шлях додому до сліз вразила глядачів у залі.
Про це повідомляє прес-служба партії “Європейська солідарність”.

“Разом з Мариною нарешті подивилися “Додому” Нарімана Алієва. Глибоке, болюче і символічне кіно. Фільм-докір. Всім тим, на чиїй совісті – тисячі зламаних долей. Фільм-послання. Що розказує усьому світу страшну правду. Фільм-притча. Про подорож до втраченого дому. Через особисту історію однієі сім’ї він розкриває велику трагедію – кримських татар і українців. Фільм-відповідь. Що Крим точно повернеться додому, в Україну”, – написав про свої враження Петро Порошенко на своїй сторінці у мережі Facebook.

Під час спілкування із членами творчої групи та глядачами Петро Порошенко зазначив, що українська прем’єра фільму дуже символічно збіглася у часі із рішенням Міжнародного суду ООН, який підтримав позов України проти Російської Федерації за фінансування тероризму та дискримінацію кримських татар на окупованому півострові.

“Цей фільм робить для справи повернення Криму набагато більше, аніж десятки державних чиновників”, – переконаний Порошенко.

Він також висловив надію, що фільм отримає належну високу оцінку Американської кіноакадемії, адже саме стрічка “Додому” представлена від України на премію Оскар як найкращий іноземний фільм. Ця кіноісторія вже отримала визнання на кількох авторитетних кінофорумах. А міжнародна прем’єра відбулася на Каннському фестивалі у програмі “Особливий погляд”.

Коментарі

Позначки: ,