Економічна політика Зеленського – це політичний занепад України, – Гончаренко

Новини 10 Листопада, 2019 861
Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

Економічна політика нової влади не спрямована на розвиток держави, тому і державний бюджет на 2020 рік не є бюджетом розвитку, – підкреслив депутат фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко під час «Чату з депутатом» у соціальній мережі Facebook.

«Бюджет був внесений у Верховну Раду до другого читання. Нам всім обіцяли кінець епохи бідності. А за спиною епохи бідності десь підкрадається епоха жебрацтва», – прокоментував Олексій Гончаренко урядовий варіант бюджету-2020.

Він зазначив, що в цьому бюджеті уряд встановив з 1 січня мінімальну пенсію 1638 грн.

«Як ви думаєте, на скільки вона підвищується в перші півроку? На нуль гривень. Перше підвищення – з 1 липня наступного року на 74 грн. Перші півроку взагалі без підвищення, але ж ціни будуть зростати, інфляція буде. Фактично люди будуть втрачати купівельну спроможність», – сказав він.

За словами Олексія Гончаренка, заплановано підвищення мінімальної зарплати до 4700 грн., приблизно на 13%. Водночас політик нагадав, що команда Порошенка, коли приймали бюджет на 2017 рік – підвищила мінімальну зарплату удвічі.

Зокрема він зауважив, що у 2020 році вчителям зарплату підвищать трохи більше ніж на показник інфляції. Попередній уряд ухвалив постанову про підвищення заробітної плати вчителям, однак уряд Гончарука не виконує цю постанову, – нагадав депутат.

Схожа ситуація із зростанням заробітної плати і в інших галузях. «Фактично ніде по соціальній сфері ви нічого не знайдете», – додав Олексій Гончаренко.

«І це називають кінцем епохи бідності… Водночас не для всіх немає грошей. Збільшено фінансування Генеральної прокуратури, МВС, Управління державної охорони», – зауважив він.

Політик зауважив, що формує і наповнює державний бюджет економічна політика, яку здійснює уряд.

Він нагадав, що 100 років назад більшовиками впроваджувалась так звана нова економічна політика – НЕП. «Так ось, що нам пропонує Зе як його НЕП? Я вам скажу, що це – ЗеНЕПад. Занепад – інакше це назвати не можна», – підкреслив Олексій Гончаренко.

Депутат навів приклад виробництва тютюнової компанії «Бритіш Американ Тобакко Україна», яке місяць не працює після ухвалення змін до законодавства, запропонованих депутатами «Слуги народу». Ця компанія є найбільшим приватним платником податків. Через зупинку підприємства Україна щодня втрачає 50 млн грн. неотриманих податків, і так вже 30 днів.

«Ось це називається їхня політика ЗеНЕПаду, їхня економічна політика, коли закриваються такі підприємства. З такою політикою ніколи в Україні не буде бюджету», – зазначив Олексій Гончаренко.

Коментарі

Позначки: , ,