Е-підпис та печатка: все можна буде зробити через мобільний

Новини 28 Грудня, 2017 194

Нужненко Сергій / УНІАН

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко

Міністерство юстиції України забезпечує інформаційну прозорість юридичних осіб та розвиток транскордонної співпраці з Європейським Союзом у рамках виконання плану заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє прес-служба відомства.

«У рамках приведення національного законодавства України у відповідність до норм Європейського Союзу Міністерство юстиції виконує вчасно покладені на відомство завдання, передбачені Планом заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», – заявив Петренко.

Зокрема, Мін’юст імплементував положення Директиви 2009/101/ЄС щодо розкриття компаніями інформації про своїх власників, що забезпечило інформаційну прозорість діяльності юридичних осіб та оприлюднення даних про кінцевих бенефіціарів у Єдиному державному реєстрі.

За словами Петренка, Верховна Рада ухвалила розроблений Мін’юстом та Адміністрацією Держспецзв’язку закон «Про електронні довірчі послуги», який імплементує регламент для проведення електронних транзакцій у межах внутрішнього ринку.

«Завдяки цьому в Україні будуть визнані електронні довірчі послуги, які надаються іноземними постачальниками. Це забезпечить активний розвиток транскордонного співробітництва та інтеграцію України у світовий електронний інформаційний простір. Нові технології дадуть можливість запровадити сучасний механізм електронної ідентифікації Mobile ID та гармонізувати електронний документообіг із державами-членами Європейського Союзу», – розповів міністр юстиції.

Окрім того, наголосив він, важливим завданням держави є впровадження стандартів ЄС у сфері створення і використання електронного цифрового підпису та електронної печатки.

«Після того, як ми реалізуємо цю ініціативу, кожен українець зможе через мобільний телефон та за допомогою електронного цифрового підпису, підписати угоду, заяву, звернення та інші документи» – зазначив Петренко.

Коментарі

Позначки: ,