Проект так званої «підозри», спрямований у ГПУ Державним бюро розслідувань щодо п’ятого президента України Петра Порошенка, є помстою приспішників Януковича.

Про це сказала народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фріз в ефірі «Українського радіо», пише Четверта студія.

«Це помста приспішників Януковича п’ятому президенту України Петру Порошенку, який у найважчі часи для України взяв на себе тягар керувати країною, відстоював її як на міжнародній арені, так і у військовій протидії РФ, яка фактично шостий рік намагається свою агресію кваліфікувати як внутрішній конфлікт України»,- сказала Фріз.

Вона вважає, що цими діями повністю керує ексчиновник часів президенства Януковича Андрій Портнов.

«У нас не просто пан Портнов підміняє собою діяльність правоохоронних органів, він фактично керує ними. Я б перейменувала Державне бюро розслідувань в «Портнов Розслідування Україна»,  тобто ДБР – в ПРУ. Це цілеспрямоване політичне переслідування п’ятого президента України, і керує цим переслідуванням колишній заступник Адміністрації президента Януковича, який повернувся в Україну і фактично через свій телеграм-канал у соціальних мережах сповіщає про ту чи іншу справу, яку вестиме ДБР», – зазначила Ірина Фріз.

«Ми є свідками неприпустимої, ганебної історії, яка поки що не має жодної оцінки від влади. Лише сліпий сьогодні не помічає, в якій спосіб ДБР оголошує про те чи інше розслідування. Я сподіваюся, що ця неприпустима історія буде припинена після того, як вступить в дію новий закон про ДБР, який залишилося проголосувати, і фактично він перезапустить роботу ДБР, а пана Трубу буде звільнено як маріонетку пана Портнова», – додала вона.