Дрогобич три дні святкуватиме День міста

Новини 13 Вересня, 2018 144

Дрогобич. Фото: Ukraine is

Для школярів зроблять скорочені уроки у день свята

Місто Дрогобич на Львівщині, 21 – 23 вересня урочисто святкуватиме 927-му річницю Дня міста.

Як повідомили у Дрогобицькій міській раді, традиційно заходи з відзначення Дня міста Дрогобича відбувалися на центральній площі міста, однак, цьогоріч у зв’язку з проведенням реконструкції площі Ринок заходи відбуватимуться на таких локаціях, як площа Замкова гора, дворик Ратуші, вулиця Ковальська та на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку.

Як зазначається у  повідомленні,  21 вересня, у День Різдва Пресвятої Богородиці, у храмах міста відбудуться святкові літургії. Опісля у центральній частині міста відбуватимуться святкові заходи.

На площі Замкова гора заплановано виступи за участю художніх та місцевих молодіжних колективів. Також, на цій локації з 14:00 до 15:00, відбуватиметься театралізована вистава про відомих дрогобичан минулого.

На вулиці Ковальскій відбуватиметься святковий ярмарок, де містяни та гості Дрогобича зможуть придбати сувенірну продукцію, а також скуштувати різноманітні національні страви.

Основним майданчиком, де відбуватимуться офіційні заходи, визначено площу біля пам’ятника Тарасові Шевченку.

О 15:00, заплановано проведення урочистого віче за участю представників духовенства, іноземних делегацій та керівництва міста.

Після проведення віче, о 16:00 заплановано концерт за участі місцевих солістів, художніх колективів та ансамблів.

У вечірній програмі заплановано концерт музичного гурту «Ван-Гог». Завершиться дійство вогняним шоу.

Також, впродовж дня Туристично-інформаційний центр проводитиме екскурсію на Вежу Ратуші «Там, де починається небо».

На передодні Дня міста — 20 вересня у вежі Костелу святого Варфоломія, заплановано виставку художніх картин із зображенням Пресвятої Богородиці, відкриття якої відбудеться о 15.00.

Для школярів 21 вересня уроки будуть скорочені та завершаться близько 12:00, однак у школах буде проведено тематичні години пов’язані з історією міста Дрогобича.

У суботу, 22 вересня, Туристично-інформаційний центр також планує провести презентацію «Вуличного музею» та проморолика про місто Дрогобич.

У неділю, 23 вересня, дрогобичан та гостей міста запрошують на феєричне дійство «Маленька красуня Дрогобича – 2018».

«Цьогорічне відзначення Дня міста відбувається за умов мінімальних затрат з міського бюджету, оскільки ми повинні забезпечити низку фінансових видатків у сферах освіти, медицини, ЖКГ. Однак, сподіваюсь, що ті заходи, які ми разом запланували будуть цікавими та пізнавальними, як для дрогобичан, так і гостей міста, зокрема нашої молоді», — зазначив заступник міського голови Дрогобича Василь Качмар.

Коментарі

Позначки: ,