Дожартувався: львів’янина ув’язнили за фейкові повідомлення про замінування

Новини 06 Червня, 2018 162

Фото ілюстративне. Джерело: lviv.molbuk.ua

Суд виніс вирок мешканцю Львова, який надав неправдиве повідомлення про замінування.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області, за наслідками розгляду обвинувального акту, Франківським районним судом .Львова визнано винним львів’янина, який 9 жовтня 2017 року вчинив завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками.

«Вказана особа зателефонувала зі свого мобільного телефону в Управління інформаційно-аналітичної підтримки «102» Головного управління Нацполіції у Львівській області та повідомила про замінування в’їзду на вул. Наукова, 7 у Львові.  Чоловік достовірно знав, що поширена ним інформація є неправдивою і таке повідомлення порушить громадську безпеку, викличе паніку і страх у населення, а також дезорганізує роботу підприємств, які знаходяться поруч. Дії порушника кваліфіковано за ч.1 ст.259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності)», – інформує прокуратура області.

За вчинене суд призначив зловмиснику покарання у вигляді двох років позбавлення волі.

Довідка. У Львові, з початку 2018 року, до правоохоронців та органів влади надійшло 11 анонімних повідомлень про замінування. Жодне з них не підтвердилося.

 

Коментарі

Позначки: ,