Дорожники Львівщини проводять ліквідацію небезпечного окупанта придорожніх смуг (ФОТО)

Новини 05 Червня, 2019 163

Фото: САД у Львівській області

На Львівщині у придорожніх зонах триває боротьба з борщівником Сосновського. На замовлення Служби автомобільних доріг у Львівській області підрядні організації проводять роботи з ліквідації борщівника Сосновського.

Як повідомили у службі автомобільних доріг у Львівській області, вже третій тиждень поспіль триває боротьба із небезпечною рослиною у смузі відведення автомобільних доріг загального користування державного значення, а саме: М-06 Київ – Чоп, М-10 Львів – Краковець, Н-10 Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига, Н-13 Львів – Самбір – Ужгород, Т-14-01 КПП “Смільниця” – Старий Самбір, Т-14-24 Сколе – Славське.

Борщівник Сосновського є небезпечним для людей і тварин. Після контакту з рослиною, особливо в сонячні дні, на шкірі може з’явитися сильний опік 1 – 3 ступеня. Особлива небезпека полягає в тому, що дотик до рослини перший час не викликає ніяких неприємних відчуттів.

Також бур’ян негативно впливає на біорізноманіття. Він доволі агресивно витісняє місцеві види не лише трав’яних, а й деревних порід, монополізує територію.

Як зазначається, найбільше борщівника на Львівщині зафіксували у чотирьох районах: Турківському, Старосамбірському, Яворівському та Стрийському. У Сколівському, Радехівському та Дрогобицькому районі шкідник також активно розмножується і зайняв вже чималу площу.

Фото: САД у Львівській області

«З року в рік триває боротьба із шкідником, та, на жаль, повне знищення цієї рослини — це надзвичайно тривалий процес. Тим не менше, на сьогоднішній день ліквідовано близько 15 га шкідника на узбіччях доріг державного значення», – інформують у відомстві.

 

Коментарі

Позначки: , ,