Домініканський собор у Львові відреставрують

Новини 14 Грудня, 2017 1 601

Кошторисна вартість робіт – 9 мільйонів гривень

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради 6 грудня підписало договір з приватним підприємством «Володар-Маркет» на реставрацію церкви Пресвятої Євхаристії (Домініканського собору), – пише Zaxid.net.  Як повідомляє антикорупційний сайт «Наші гроші. Львів», ці роботи коштуватимуть 9 млн грн.

Закупівля відбулась без конкурсу. В обґрунтуванні зазначено, що торги проводили двічі, проте не було достатньої кількості учасників. Насправді, за інформацією «НГ. Львів», їх проводили тричі. На один з тендерів до участі зголосились двоє учасників, «Володар-Маркет» та «Арка-Пік», проте пропозиції обох відхилили через невідповідність тендерній документації.

Згідно з кошторисом, на соборі планують замінити покрівлю, відреставрувати вікна та здійснити оздоблення храму особливої складності, обробити усі поверхні вогнетривкою речовиною. При цьому витрати фірми на зарплату становитимуть 1,59 млн грн (17% від суми), а прибуток – 129 тис. грн (1,43%).

ПП «Володар-Маркет» зареєстроване у Винниках і належить Надії Мелеті. Як повідомляє «НГ. Львів», впродовж 2017 року підприємство отримало замовлень на 23 млн грн в основному від управління охорони історичного середовища та департаменту архітектури та розвитку містобудування ЛМР. Зокрема, фірма виконували роботи з реставрації музею Пінзеля та куполу будівлі шпиталю на вулиці Рапапорта. Зараз фірма також займається реконструкцією театру ім. Леся Курбаса та Чорної кам’яниці на площі Ринок.

Довідка: церква Пресвятої Євхаристії (колишні костел Божого тіла і монастир домініканців)  греко-католицька церква у центрі Львова, пам’ятка архітектури національного значення, збудована у 1979 році. До Другої світової війни будівля була храмом римо-католицького монастиря ордену домініканцівЗа часів СРСР у костелі та будівлі монастирських келій влаштували склади, а з 1973року у цих спорудах розмістили Музей історії релігії та атеїзму. У1990-х роках храм передали УГКЦ та освятили на честь Пресятої Євхаристії.

Коментарі

Позначки: , ,