До Книги рекордів Гіннесса потрапив львів`янин

Новини 27 Грудня, 2018 42

Скриншот відео/Zaxid.net

Протягнув зубами 600-тонне судно в Одеській області

До Книги рекордів Гіннесса внесено досягнення львів`янина Олега Скавиша (відомий також як Тягнизуб), який зубами протягнув в Одеській області судно вагою 614 тонн.

Вручення Скавишу диплома, що підтверджує світовий рекорд, відбулося сьогодні, 27 грудня  в Одесі, – передає УНІАН.

Як зазначив експерт Національного реєстру рекордів України Дмитро Яїцький, вручений сьогодні документ є ювілейним для нашої країни – Тягнизуб став 50-м українським рекордсменом-стронгменом, чиє ім`я внесено до Книги рекордів Гіннесса.

За словами президента Національного реєстру рекордів України Віталія Зоріна, випадок із встановленням і реєстрацією даного світового рекорду є унікальним. Він пояснив, що в дипломі зазначено дату «30 жовтня 2018 року» – цього дня в Одеській області – на території Іллічівського судноремонтного заводу – було офіційно зафіксовано вищеназване досягнення. Таким чином, на збір відповідних доказів для зарубіжних фахівців, оформлення документів і безпосередньо реєстрацію пішло менше двох місяців. При цьому зазвичай на таку процедуру потрібно не менше року.

«Це дуже складна бюрократична процедура. Нам навіть довелося діставати сертифікат відповідності для приладу, заміряли рівність поверхні причалу (на якому перебував рекордсмен під час встановлення рекорду – ред)», – розповів Зорін.

Він додав, що попереднє світове досягнення перевищено майже на 40 тонн.

Заявку розглянуто представництвом Книги рекордів Гіннесса у Лондоні і підтверджено.

Як зазначила представник Іллічівського судноремонтного заводу Тіна Шишканова, підготовка до рекорду тривала два роки, упродовж яких підшукували відповідне за вагою судно, а також за термінами його перебування на заводі.

За словами Скавиша, свій рекорд він присвятив захисту бездомних тварин, щоб звернути увагу суспільства на цю проблему.

Диплом «Найбільша вага судна, протягнутого зубами» Зорін вручив у присутності журналістів. Відтак Скавиш продемонстрував свою майстерність: він обв`язав канатом дівчину, яка є одним з очевидців його рекорду. Потім, взявшись зубами за канат, з легкістю підняв її вгору.

Як повідомлялося, 30 жовтня на території Іллічівського судноремонтного заводу (Одеська обл.) львів`янин Олег Скавиш (відомий також як Тягнизуб) встановив Національний рекорд України, протягнувши зубами на 16,3 метра судно «Верещагино» вагою понад 600 тонн. Судно перебувало в морській акваторії, силач – на причалі.

Попередній рекорд, зафіксований у Книзі рекордів Гіннесса, було встановлено в 2001 році в Дагестані, де в рибному порту Махачкали силач Омар Ханапієв зрушив з місця і протягнув по морю на 15 метрів 567-тонний танкер.

 

Коментарі

Позначки: , , ,