До кінця цього року можна буде дістатися від Львова до Умані сучасною європейською дорогою

Новини 17 Січня, 2019 144

Фото: Вікка

Державне агентство автомобільних доріг України цього року продовжить роботи на пріоритетному проекті – GO Highway, на який за окремою бюджетною програмою передбачено 4 мільярди гривень. Загалом на цьому об’єкті 2019 року планується відремонтувати понад 108 кілометрів доріг.

Про це повідомляє Укравтодор.

Протягом минулих двох років Укравтодор у межах реалізації GO Highway вже повністю відремонтував трасу Львів – Умань у Львівській, Тернопільській областях, забезпечивши якісний проїзд для всіх категорій транспорту дорогою 2 категорії на ділянці Львів – Хмельницький та частково у Вінницькій та Черкаській областях.

Цього року буде завершено роботи на ділянці Львів – Умань у Хмельницькій, Вінницькій та Черкаській областях. Отже, вже до кінця поточного року можна буде дістатися сучасною європейською дорогою від Львова до Умані.

Окремими важливими об’єктами у межах реалізації GO Highway цього року стане капітальний ремонт мосту через Хаджибейський лиман та в’їзду до м. Миколаїв з боку Одеси.

Наступного року плануємо завершити перший етап реалізації проекту на всій протяжності коридору.

З 2020 року заплановано розпочати другий етап цього проекту.

Керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак: «Ми поступового виконуємо усі плани, передбачені стратегією розвитку галузі на 5 років. Перший етап реалізації проекту GO Highway буде завершено вже до кінця 2020 року, що дозволить забезпечити якісний проїзд європейською дорогою від Львова до Одеси. З 2020 року розпочинаємо другий етап реконструкції і нового будівництва, в рамках якого заплановано будівництво першої концесійної дороги Краківець-Львів».

У межах реалізації 2 етапу буде проведено реконструкцію з розширенням до 4 смуг руху дороги М-09 Львів-Тернопіль до першої категорії та будівництво об’їздів усіх населених пунктів, зокрема, Північної об’їзної дороги Львова та Північної об’їзної дороги Тернополя, будівництво з’єднання М-09 з дорогою М-06 Київ-Чоп біля Золочева. В подальшому – запланована реконструкція з розширенням до 4 смуг руху та нове будівництво об’їздів по всьому коридору. В рамках другого етапу вже будуть залучатися кошти інвесторів та МФО.

До кінця 2019 року планується завершити техніко-економічне обґрунтування, після чого в Укравтодорі будуть готові надати пропозиції для Design&Built проектів. За попередньою оцінкою, для повної реконструкції коридору знадобиться 3-5 років.

«Одне із важливих завдань, яке я поставив перед собою як керівник Державного агентства автомобільних доріг України – поєднати дорожню мережу України із європейською TEN-T мережею. Ініційований мною проект GO Highway є основою цих інтеграційних процесів. GO Highway має стати основним коридором економічного зростання цілої країни», – зазначив керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак.

Транснаціональним транспортним коридором планується з’єднати українські чорноморські порти в Херсоні, Миколаєві та Великій Одесі з польськими портами на Балтійському морі у Гданську та Гдині. В межах України транспортний коридор пройде за маршрутом Львів – Тернопіль – Хмельницький – Вінниця – Умань – Одеса – Миколаїв – Херсон.

Проект GO Highway дозволить значно підвищити вантажообіг в портах Одеси, Миколаєва та Херсона, що позитивно вплине на інвестиційну привабливість України і її економіку, а також дозволить нашій державі укріпитись на позиції надійного транзитера.

Коментарі

Позначки: , , ,