До керівництва митного поста «Львів-аеропорт» на «розбірки» приходили озброєні активісти

Новини 23 Вересня, 2018 525

Пікет активістів біля будівлі Львівської митниці ДФС. Фото: inlviv.in.ua

У відомстві заявляють про перешкоджання роботі митників

У Львівській митниці заявляють про неодноразові наміри активістів дестабілізувати і створювати перешкоди в роботі відомства.

Про це йдеться  в оприлюдненій прес-службою Головного управління ДФС у Львівській області інформації.

Як йдеться у повідомленні ДФС, «21 вересня на особистий прийом до керівництва митного поста «Львів-аеропорт» Львівської митниці прибула група осіб у складі активістів громадської ініціативи «Рух за людські права». Під час проведення контролю даних активістів службою авіаційної безпеки аеропорту у двох осіб з них було виявлено травматичну зброю».

У відомстві зазначають, що в соціальній мережі Facebook активістами громадської ініціативи «Рух за людські права» поширюється інформація щодо незаконності  встановлення турнікету у будівлі Львівської митниці  із закликом до громадян, хто має тягачі або іншу будівельну техніку до демонтажу так званої «феодальної ознаки». Зокрема акцентується увага на тому, що фінансування з встановлення цього турнікету здійснено за кошти платників податків.

«У зв’язку з цим Львівська митниця інформує, що турнікет-обмежувач встановлено за ініціативи профспілкового комітету первинної профспілкової організації працівників у Львівській митниці та за її кошти, як елемент, пов’язаний із безпекою працівників митниці. До такого кроку адміністрація митниці вдалась після того як останнім часом невстановленими особами, які прибували разом із представниками ряду громадських організацій, порушували пропускний режим роботи митниці та вчиняли протиправні, часом злочинні дії». – наголошується у повідомленні.

У відомстві інформують про інциденти, які сталися за участі  громадських активістів.

«21 вересня на особистий прийом до керівництва митного поста «Львів-аеропорт» прибула група осіб у складі активістів громадської ініціативи «Рух за людські права». Під час проведення контролю даних активістів службою авіаційної безпеки аеропорту у двох осіб з них було виявлено травматичну зброю. 12 вересня, невстановленою особою, яка прибула разом із активістами «Рух за людські права», що вимагають «прозорих» конкурсів на митниці, біля адмінбудинку Львівської митниці (Львів, вул. Костюшка, 1), було вчинено хуліганські дії відносно посадової особи митниці. 18 вересня, невстановленими особами, які прибули разом із представниками громадських організацій до приміщення Львівської митниці, розташованого у Львові на вул. Городоцькій, 369, було викрадено значну кількість службової документації, яка згідно з актом «Про вилучення до знищення документів  не внесених до Національного архівного фонду» завантажувалась у вантажівку для транспортування до місця утилізації. Слід зауважити, що викрадені документи відображають взаємовідносини підприємств, організацій, громадян та митниці. У зв’язку з цим, на даний час, стороннім особам стала доступна інформація про зовнішньоекономічну діяльність юридичних та фізичних осіб», – йдеться у повідомленні.

Про дані події митницею було проінформовано відповідні правоохоронні органи та станом на даний час за цими фактами відкрито кримінальні провадження та здійснюється досудове розслідування.

«Слід зауважити, що активісти вказаної громадської ініціативи впродовж останніх місяців неодноразово намагаються внести деструктив у роботу Львівської митниці. Їхні дії практично унеможливлюють ведення діалогу митниці з іншими громадськими організаціями, суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності та громадянами. Так, проводячи 5 вересня  нараду керівного складу митниці, керівник вимушений був її зупинити, оскільки її проведення було унеможливлено обумовленими активістами. Аналогічний випадок трапився 12 вересня під час засідання комісії з питань митної політики Громадської ради при ГУ ДФС у Львівській області, яке відбувалось у актовому залі митниці, та на яке було запрошено керівництво митниці», – повідомляє прес-служба ДФС.

У відомстві наголошують, що адміністрація Львівської митниці в межах законодавства вживає заходи для забезпечення безпеки своїх працівників, аби усі підрозділи митниці працювали у нормальному, штатному режимі, а суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності та громадяни не зазнали жодних незручностей через акції громадських організацій. Наявність в адмінбудинку митниці турнікету-обмежувача забезпечує можливість дотримання належного пропускного режиму щодо ідентифікації сторонніх осіб, які прибувають в адміністративне приміщення митниці, та є елементом безпеки її працівників.

«Львівська митниця ДФС закликає утриматися від будь-яких провокаційних та незаконних дій, направлених на перешкоджання нормальній роботі митниці. При цьому, митниця завжди дотримувалась та дотримується принципів відкритості, діалогу з громадськістю та підзвітності у своїй роботі. Готова в межах діючого законодавства та з дотриманням установлених порядків до конструктивного діалогу та співпраці з усіма громадськими організаціями, які ставлять собі за мету процвітання та добробут України», – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: ,