До готелю «Жорж» у Львові не пустили представників ЛГБТ

Новини 29 Жовтня, 2018 44

Ілюстрація: humanrights.org.ua

Активістам ЛГБТ-центру відмовили надати приміщення і в поліції

У Львові готель “Жорж” відмовився надавати в оренду залу для проведення круглого столу з питань протидії дискримінації та злочинам на ґрунті ненависті.

Як повідомляє Центр інформації про права людини, про це розповіли активісти правозахисного ЛГБТ-центру “Наш світ”, які організовували круглий стіл.

За їхніми словами, спочатку власники готелю погодилися надати майданчик, однак дізнавшись про те, що на круглому столі йтиметься про ЛГБТ, змінили свою думку.

“Ми повинні відмовити. Оскільки ми дбаємо про безпеку наших гостей і репутацію готелю”, – цитує їхні слова активістка центру Софія Лапіна на своїй сторінці у Facebook.

Круглі столи про протидію дискримінації щодо ЛГБТ вже неодноразово проходили в різних містах України: “Харків, Дніпро, Одеса, Запоріжжя, Житомир, Херсон, Чернівці – лише неповний перелік. Цільовою аудиторією були представники правоохоронних органів, місцевого самоврядування, громадських організацій та практикуючі адвокати”.

У березні цього року два заходи, в Ужгороді та Вінниці, зірвали ультраправі, а тому активісти вирішили проводити круглі столи на території відповідних управлінь Нацполіції.

“З чотирьох регіонів лише Вінниця дала добро на проведення заходу на безпечній території міського управління поліції. Львівське обласне управління поліції, якому відповідне прохання було надіслане ще влітку, лише за тиждень до запланованої дати (31 жовтня) і лише телефоном повідомило про неможливість проведення круглого столу в приміщенні поліції”, – розповіли вони.

Наразі невідомо, коли відбудеться круглий стіл, проте активісти зазначили, що це обов’язково станеться.

“Щодо самого старовинного львівського готелю, серед гостей якого багато іноземців різної сексуальної орієнтації і кольору шкіри, сподіваємося, що його керівництво рано чи пізно зрозуміє, що гостинність у цивілізованих країнах вимірюється не лише рівнем сервісу та розміром посмішок персоналу, а й відповідним рівнем толерантності та неприпустимістю дискримінації за будь-якою ознакою”, – наголошують у “Нашому світі”.

 

Коментарі

Позначки: , , ,