До Дня захисника України у Жовкві проведуть “уроки пам’яті”

Новини 02 Жовтня, 2019 358

Сьогодні, 2 жовтня, відбулося засідання оргкомітету з підготовки і відзначення у Жовкві Дня захисника України, 77-ї річниці утворення УПА та Дня Українського козацтва, яке провела перший заступник голови Жовківської райдержадміністрації Любов Дунець.

Про це інформує прес-службі Жовківської РДА.

Представники громадськості, організацій та установ району висловили свої пропозиції, які були враховані та внесені до програми святкування.

Офіційні заходи з відзначення Дня захисника України та 77-ї річниці утворення УПА розпочнуться 11 жовтня 2019 року о 15:00 год. в районному народному домі м.Жовква де заплановано урочисту програму та святковий концерт.

З нагоди свята в навчальних закладах міста пройдуть ʺуроки пам’ятіʺ, зустрічі з ветеранами АТО. Бібліотеками району розгортатимуться тематичні виставки, як книжкові, так і фотоматеріалів.

На любителів спорту теж чекає цікава програма — 11 жовтня о 13:00 год. відбудеться відкриття Всеукраїнського вишколу ʺДжура-Прикордонник 2019ʺ, який триватиме до 14 жовтня 2019 року на території Дитячого центру оздоровлення, відпочинку та туризму ʺРосинкаʺ.

Також 13 жовтня 2019 року о 13:00 год., в конференц-залі Жовківського замку відбудеться Міжнародна наукова конференція ʺГетьман України Петро Сагайдачний та його діяльність в утворенні Української козацької держави в XVII століттіʺ. В рамках якої присутні ознайомляться з древньою сакральною спадщиною Жовківщини дерев`яною церквою святого Архистратига Михаїла та дерев`яною церквою Святої Трійці.

Коментарі

Позначки: , ,