Для запуску опалювального сезону у Новому Роздолі та Новояворівську не вистачає працівників, – Львівська ОДА

Новини 29 Жовтня, 2018 90

Працівники комунальних підприємств у Новояворівську і Новому Роздолі не хочуть переходити працювати на нові підприємства.

Про це під час апаратної наради повідомив директор департаменту ЖКГ Львівської ОДА Назарій Романчук.

Він зазначив, що сьогодні, у вівторок та середу будуть обходити усе обладнання та дивитись, у якому воно стані.

Романчук повідомив, що є п’ять осіб, які мають обійти усе обладнання. Також на допомогу сьогодні приїде бригада електриків із Волині.

«Насправді вони зараз працюють лише силами своїх працівників, яких привезли, а це – 5 осіб. Сьогодні до них долучилася бригада з Волині, яка буде обстежувати електроустановки… Зараз тривають переговори, щоби залучити працівників «Центренерго», які б приїхали сюди, деякий час тут пожили б, і спробували б це все запустити. Проблема зостається в наявності працівників», – повідомив Романчук.

Він також додав, що попередньо, є згода 40 працівників, але формально на роботу ще не перейшов ніхто, тобто оформлено на ПП «Гарант Енерго-М» нуль працівників.

Водночас він зазначив, що ПП «Гарант Енерго-М» уже передано підприємство, від «Енергії» позивачі забрали усі судові позови, проте затвердженого штатного розпису підприємства досі немає.

Також, за словами Романчука, нове підприємство пропонує працівникам «у півтора рази вищу зарплату, аніж у них була до того».

Водночас голова Львівської ОДА Олег Синютка, на які посади можуть забирати працівників і пропонувати їм таку зарплату, якщо немає ще затверджених штатних розписів.

Романчук зазначив, що йдеться про технічних працівників – слюсарів тощо, а також подякував обласному центру зайнятості за допомогу у пошуку працівників для цих підприємств.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка також доручив завтра провести виїзди відповідальних осіб у Новояворівськ та Новий Розділ із проханням пояснити людям реальну ситуацію, що склалась.

Коментарі

Позначки: , , , ,