Для РФ українська мова – це “ядерна” зброя, якої вони бояться – Юринець про Радбез ООН

Новини 21 Травня, 2019 139
Оксана Юринець і Володимир Квурт. Фото 4studio

Оксана Юринець і Володимир Квурт. Фото 4studio

Українська мова – це також зброя, проти якої Росія не змогла протистояти, і для РФ це “ядерна” зброя, якої вони бояться.

Про це в ефірі “Прямого” заявила народний депутат, постійний представник в Парламентській Асамблеї НАТО Оксана Юринець, коментуючи рішення Ради безпеки ООН щодо українського закону про мову.

“Ми сподіваємося, звичайно, що буде робити висновки, що вони вже давно зрозуміли, що таке є Росія. Я так само відправила листа, щоб ці події, які відбувалися, щоб з нашого закону, президенту Парламентської асамблеї НАТО Меделін Мун про роз’яснення. Про те, що в цьому законі є і поправка, яка ставала перепоною євроатлантичній інтеграції України – це відтермінування до 2023 року. Ту поправку, яку вони просили у 7 статті закону про освіту. І насправді це прогресивний та якісний закон”, – сказала Юринець.

Вона зазначила, що цей закон вкотре доводить, що мова так само є зброєю в інформаційній війні проти Росії.

“І це нонсенс взагалі. Якщо подивитися на контакт країн, які виступили в захист, доводячи абсурдність звинувачень, які намагалися протягнути в Радбез ООН внутрішнього питання країни країна-агресор. Це вкотре довело, що мова – це також зброя, проти якої Росія не змогла протистояти. Для них це, можна сказати, “ядерна” зброя, якої вони бояться. Можна пишатися тим, що сьогодні і президент, і парламент, і уряд є готовими, щоб імплементувати цей закон, бо низка законодавчих актів вже є прийнята. І великим завданням для кожного з нас є втримати це. Я буду наголошувати знову, що це має бути в єдності і парламенту, і уряду, і президента. І не можна відмовлятися від того, що ми вже сьогодні маємо, того, що нам вдалося повернути і те, що нам доведеться ще дуже сильно оберігати і охороняти – це наша українська мова”, – додала Юринець

Коментарі

Позначки: ,