Діти з Львівщини долучились до створення мандрівної книги про соборну Україну

Новини 09 Січня, 2019 160
Діти з Львівщини долучились до створення мандрівної книги про соборну Україну. Фото: прес-служба ЛОДА.

Діти з Львівщини долучились до створення мандрівної книги про соборну Україну. Фото: прес-служба ЛОДА.

Сьогодні, 9 січня, у межах Всеукраїнської акції «Естафета єднання», присвяченої 100-річчю проголошення Акту злуки ЗУНР та УНР діти з Львівщини долучились до створення мандрівної книги «Соборна Україна очима дітей».

Про це інформує прес-служба ЛОДА.

“Книга мандрує Україною, на Львівщину вона прибула із Закарпатської області, відтак діти малюватимуть на двох сторінках символи із якими у них асоціюється наша область. Така акція відтворює те, що нам усім необхідно відчувати важливість єдності, особливо сьогодні, коли воюємо із російським агресором”, – зазначив головний спеціаліст відділу організації заходів та проектів Львівської ОДА Андрій Федорняк.

Художниця Лілія Мачула розповідає, юні таланти з Львівщини на лівому аркуші зобразили родину з немовлям, що символізує продовження роду, а на правому короля Данила Галицького.

“У книзі на лівому аркуші ми зображуємо дерево у формі України та українську родину, батька-військовослужбовця, його дружину і сина, а також корені дерева – це Євген Коновалець та Андрей Шептицький, люди, які причетні до соборності. На правій сторінці – король Данило Галицький на коні, який є одним з найвидатніших українських князів і символом Львівщини”, – зазначила Лілія Мачула.

Зазначимо, Всеукраїнська акція «Естафета єднання» стартувала 1 грудня у м. Фастів на Київщині, де 100 років тому уклали Передвступний договір УНР та ЗУНР. Впродовж місяця книга «Соборна Україна очима дітей» встигла побувати в більшості областей України, а 22 січня її презентують на Софіївській площі в Києві.

Коментарі

Позначки: