Депутати не погодили реконструкцію трамвайного депо у Львові

Новини 19 Липня, 2018 62

Фото ілюстративне. Джерело: Vgorode

Львівська міська рада не затвердила проект інвестиційного договору щодо інвестиційного проекту «Реконструкція трамвайного депо з метою створення інноваційно-креативного простору», а також проект договору оренди та надання ТОВ «Лем Стейшн» в оренду об’єкта інвестування, будівель, споруд та їхніх частин на вул. Д. Вітовського, 57 та вул. Братів Тимошенків, 4.

Як повідомляє «Львівський портал», «за» відповідну ухвалу сьогодні, 19 липня, під час позачергової сесії міської ради проголосували лише 25 депутатів.

Як зазначається у повідомленні, своєю ухвалою міськрада мала затвердити проект інвестиційного договору з ТОВ «Лем Стейшн» на реконструкцію трамвайного депо ЛКП «Львівелектротранс». Також підприємству мали надали в оренду споруди на вул. Д. Вітовського, 57 та на вул. Братів Тимошенків, 4. Водночас ТОВ «Лем Стейшн» мали звільнити від сплати оренди за ці об’єкти. Втім через те, що відповідну ухвалу депутати не прийняли, роботи з реконструкції, відповідно, відтерміновуються на невідомий період.

Зазначимо, минулого тижня під час сесії Львівської міської ради депутати двічі голосували за цю ухвалу, однак щоразу їм бракувало голосів. Прийняти її сьогодні мерії також не вдалося через недостатню кількість депутатських голосів.

Як розповіла директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, вартість об’єктів трамвайного депо, які мають передати ТОВ «Лем Стейшн» під реконструкцію, становить 40 млн грн. Натомість спочатку інвестор планує вкласти не менше 30 млн грн, а загалом протягом 50 років обсяг інвестицій становитиме орієнтовно 130 млн грн.

«Умови інвестиційного договору прописані досить чітко, ми зможемо контролювати процеси, які відбуватимуться на території депо. Умови договору були публічними, відкритими, з ними легко можна було ознайомитись», – запевнила Гелена Пайонкевич.

Натомість депутат міськради Петро Адамик активно виступав за відтермінування прийняття цієї ухвали до вересня. Також він пропонував, аби місто саме вклало у реконструкцію трамвайного депо гроші, при цьому наголосивши, що депутати з його фракції (БПП), якщо треба буде, «скинуться і вкладуть туди свої кошти».

За попередньою інформацією депутатів, задля реконструкції трамвайного депо ТОВ «Лем Стейшн» планує брати кредит у банку. Відтак у сесійній залі висловили підозру, що компанія вірогідно не зможе провести реконструкцію депо.

«У світі немає жодного такого договору, який би гарантував 100% виконання. Є таке поняття як довіра. Я добре знаю цих людей (засновників ТОВ «Лем Стейшн», – ред.), вони є відомі бізнесмени, я їм довіряю, вони мають позитивне реноме», – наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, ТОВ «Лем Стейшн» став переможцем інвестиційного конкурсу з реконструкції і створення інноваційно-креативного простору в трамвайному депо, який оголосили у Львівській міськраді обрали ще минулого року. ТзОВ «Лем Стейшн» було єдиним учасником конкурсу.

Також минулоріч екс-начальниця управління інвестицій та проектів Львівської міської ради Ольга Сивак заявляла, що ТзОВ «Лем Стейшн» створили спеціально під проект реконструкції трамвайного депо.

Як повідомлялося,  на виконкомі Львівської міської ради 11 липня затвердили інвестора для реалізації проекту реконструкції трамвайного депо – компанію “Лем Стейшн”. За попередньою інформацією, новий інноваційно-креативний простір має з’явитись у Львові за 4 роки і коштуватиме 30 млн грн.

Відео прес-служби Львівської міської ради

Коментарі

Позначки: , , ,