Депутати Львівської міськради підтримали створення ЛКП-2

Новини Олег ДОВГАНИК 15 Лютого, 2018 197

Депутати Львівської міської ради прийняли ухвалу «Про створення Львівського комунального автотранспортного підприємства № 2». Відповідне рішення було прийнято виконавчим комітетом Львівської міської ради 9 лютого 2018 р.

«Необхідність створення АТП-2 викликано тим, що станом на сьогодні фактично є призупинена робота АТП-1 через арешт майна і рахунків. Тому, станом на зараз основне призначення АТП-2 – це мати можливість придбати транспортні засоби для забезпечення перевезення пасажирів міста Львова. Вважаю, що створення АТП-2 і можливість придбати автобуси – це захід тимчасового характеру.

Після прийняття ухвали буде вжито ряд заходів, спрямованих на реалізацію цієї ухвали зареєструємо юридичну особу, відкриємо рахунки в банках, на наступній сесії будемо передбачати внесення змін до бюджету для фінансування», – розповіла Гелена Пайонкевич, директор юридичного департаменту.

За її словами, прийнятою ухвалою місто жодним чином не ухиляємося від виконання рішення судів, які є по АТП-1.

«АТП-1 продовжує діяти в такому самому режимі, як воно діє. Питання сплати боргів нікуди не зникає. Не сплачено без відома депутатів жодної копійки цього боргу, але це не означає, що його сплачувати не треба. Проблема боргу має бути вирішена. Також ми розглядаємо можливість вилучення автобусів з-під арешту, оскільки автобуси належать громаді», – розповіла Гелена Пайонкевич, директор юридичного департаменту ЛМР.

Відповідно до прийнятої ухвали, у Львові створено Львівське комунальне автотранспортне підприємство № 2 (скорочена назва ЛК АТП № 2). Затверджено статутний капітал Львівського комунального автотранспортного підприємства № 2 у розмірі 0,5 млрд. грн.

Також управління транспорту департаменту житлового господарства та інфраструктури у встановленому порядку має підготувати, затвердити та провести державну реєстрацію статуту Львівського комунального автотранспортного підприємства № 2.

Коментарі

Позначки: , ,