Депутати Червоноградської міської ради звернулися до Президента щодо силового розгону мешканців Соснівки (ВІДЕО)

Новини 24 Вересня, 2019 258

Фото: ФБ/Червоноградська міська рада

Депутати Червоноградської міської ради ухвалили звернення до керівництва держави, силових відомств та місцевих органів влади щодо силового розгону мирного протесту ветеранів АТО/ООС та мешканців міста Соснівка 21 вересня 2019 року.

Текст звернення, яке було ухвалено 23 вересня, подаємо повнотекстово:

«Звернення Червоноградської міської ради до Президента України, Голови Верховної Ради України, Голови Служби безпеки України, Генерального прокурора України, Міністра енергетики та захисту довкілля України, Міністра внутрішніх справ України, Директора Державного бюро розслідувань, Голови Львівської обласної державної адміністрації, Голови Львівської обласної ради щодо силового розгону мирного протесту Ветеранів АТО/ООС та мешканців міста Соснівка 21 вересня 2019 року

Ми, депутати Червоноградської міської ради Львівської області, обурені фактом силового розгону 21 вересня 2019 року мирного протесту Ветеранів АТО/ООС та мешканців міста Соснівка щодо блокування перевезень на підприємства регіону вугілля російського походження.

Переконані, що дії працівників правоохоронних органів щодо затриманих учасників мирної акції є протизаконними та такими, що порушують Конституцію України та українське законодавство.

Застерігаємо, що будь-яка поява на території міста Соснівка осіб у «спецодязі» без розпізнавальних знаків та шевронів, нами депутатами Червоноградської міської ради та жителями міста буде розцінюватись як провокація.

Враховуючи вищенаведене та підвищену соціальну напругу, яка спричинена неправомірними діями працівників підрозділів «ТОР» ГУ НП у Львівській області та «КОРД» ГУ НП у Київській області 21 вересня 2019 року на залізничній колії станції «Соснівка» вимагаємо:

  1. За перевищення службових повноважень притянути до відповідальності працівників «ТОР» ГУ НП у Львівській області та «КОРД» ГУ НП у Київській області. Звільнити начальника Національної поліції у Львівській області Василя Віконського. Та засудити протидії щодо громадян України, а саме мешканців Соснівки, учасників АТО/ООС, які відстоюють енергетичну безпеку України в цілому та виступають за забезпечення стабільного функціонування шахт України.
  2. Припинити будь-які провадження щодо затриманих осіб та не переслідувати їх майбутньому. Забезпечити безпеку та охорону учасникам АТО/ООС та мешканців міста Соснівка Львівської області.
  3. Невідкладно прийняти на законодавчому рівні рішення щодо заборони торгівлі російським вугіллям.
  4. Незалежною компанією, за участю громадкості провести аудит ПАТ «Львівська вугільна компанія». За наслідками аудиту розпочати процес націоналізації ПАТ «Львівської вугільної компанії».
  5. До закінчення розслідування накласти арешт на вагони з вугіллям які містять російську абревіатуру та розміщенні на залізничній станції «Соснівка».

Міський голова Червонограда Андрій Залівський про зустріч із обласними правоохоронцями та головою ЛОДА Маркіяном Мальським стосовно побиття атовців та перебування російських вагонів з вугіллям у Соснівці

Опубліковано Червоноградська міська рада Понеділок, 23 вересня 2019 р.

Коментарі

Позначки: , , , ,